Kuidas ja millega teksapükse pesta, et tuhmumist vältida

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Teksapükste pesemise kohta ringleb mitmeid jutte, millest üks soovitab pükse üldse mitte puutuda ja teine võimalikult vähe pesta. Ometi vajavad teksad hoolt ja samas tahaks, et need näeksid välja sama tutikad nagu poest ostes.

Teksariide eksperdid annavad nõu, millal on õige aeg pükse pesta ja kuidas seda teha nii, et materjal ei kahjustuks.

Kas ja millal teksapükse pesta?

Unusta igasugused müüdid teksapükste mittepesemise kohta. Kui püksid on mustad, siis lihtsalt pane need pessu, aga mitte peale igat kandmist. Teksaseid tasub pesta siis, kui nad on just nii palju määrdunud, et enam kanda ei suuda. Pükse ei tasu just seetõttu tihti pesta, sest nad võivad oma värvitooni ja elastsuse kaotada.

Kuidas pesta?

Et teksapüksid elastsuse säilitaks, tasub neid külma veega pesta. Tumesinised teksad tasub pessu panna alati sama tooni rõivastega, sest teksa eraldab alguses palju värvi. Et teksapükste värvitooni võimalikult kaua säilitada, pese pükse pahempidi.

Mida teha, et teksad ei tuhmuks?

Tõmba püksid pahempidi ja pane koos tilgakese äädikaga pesumasinasse. Äädikas aitab teksapükste värvi materjalis paremini kinni hoida. See sarnaneb justkui lihavõttemunade värvimisega, kus äädikas tooni muna külge kinnitab. Ja loomulikult ära unusta, et võtmesõna on külm vesi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles