RETSEPT ⟩ Retrohõnguline kukesupp

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Alustame nädalat küllaltki kergete toitudega. Kas sina mäletad lapsepõlves söödud kanasuppi? Ei? Tuletame kukesupi retsepti koos kenasti meelde.

Vaja läheb:

  • 2 broilerikoiba või 4-5 broileripoolkoiba
  • 2 l vett
  • 4 kartulit
  • 2 suuremat porgandit
  • 100 g nuuldeid
  • peterselli
  • leeskputke- või sellerilehti (valikuline)
  • tilli
  • soola ja musta pipart

Aseta kanakoivad potti, kalla peale külm vesi ning kuumuta keemiseni. Lase kanadel tasasel tulel podiseda umbes 30 minutit, kuni kana on küps. Eemalda keetmise ajal pinnale kerkiv vaht ning peale vahu koorimist maitsesta leem soola ja pipraga.

Keetmise ajal lõika porgandid ja kartulid väiksemateks ribadeks või kuubikuteks.

Tõsta kana leemest välja ning kui soovid, võid vajadusel leeme läbi tiheda sõela kurnata ja uuesti potti tagasi valada. Lase kanaleem uuesti keema, lisa sellele köögiviljad ning keeda umbes 5 minutit. Lisa nuudlid ning keeda suppi seni, kuni köögiviljad on pehmed.

Haki kanaliha väikesteks ribadeks ning lisa supile. Lisa vajadusel soola ja pipart, hakitud maitserohelist ning lase supil veel mõned minutid kaane all tõmmata. Serveeri koos viilu rukkileivaga.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles