Üllatav viis, kuidas sellerit külmikus kõige paremini säilitada

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Millisel viisil säilitada sellerivarsi, et need püsiksid mõnusalt krõmpsuvatena?
Millisel viisil säilitada sellerivarsi, et need püsiksid mõnusalt krõmpsuvatena? Foto: Shutterstock

Sellerit leiab enamike poodide juurviljaletist ning ka paljudelt toidulaudadelt. Rohelise varsselleri säilitamine pole aga kergemate killast. Kuidas seda kõige paremini teha?

Kõige parema tulemuse saamiseks ära lõika sellerit eraldi varteks vaid hoia poest toodud pea tervena, kirjutab MSN. Seejärel mähi see alumiiniumfooliumisse ning aseta külmkapis olevasse eraldi puu- ja köögiviljade hoiustamiseks mõeldud sahtlisse, mis on enamasti külmiku kõige alumine riiul läbipaistvate plastikust väljatõmmatavate kastidega. Sel viisil sellerit säilitades hoiad selle varred värskena umbes kaks kuni neli nädalat.

Kui sinu seller tuli plastikkotis, siis tuleks see kindlasti eemaldada. Nipp seisneb selles, et plastik hoiab endas viljade poolt loomulikult toodetud etüleeni, mis soosib ning kiirendab nende roiskumist. Alumiinimufoolium, kui seda õigesti kasutada, lubab sel gaasil minema pääseda, et seller kauem värskena püsiks. Seega tuleks sellerivarred sisse mässida sellisel viisil, et liiga palju niiskust ei eemalduks, aga mitte ka nii tihedalt kokku pressituna, et etüleen kinni jääks.

Ent kui su sellerivarred peaksid siiski oma krõmpsu oleku kaotama, ära muretse! On piisavalt toredaid retsepte, et kasutada snäkkimiseks mittesobivat sellerit näiteks mõnes kreemsupis või seda pannil röstides. Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles