Nõuanded, kuidas juuksed blondeerijata heledamaks saada

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Juuste helendamine naturaalsel viisil (ei kasuta keemilist juuksevärvi) on täiesti võimalik. Selleks peab olema hea juuksestruktuur ja õiged võtted, sest muidu tulemust ei saavuta, kirjutab Teen Vogue.

Enne, kui püüad oma juukseid helendada, mõtle välja, millist tulemust saavutada soovid. Kui sul on blondid juuksed, muutuvad need veelgi blondimaks. Kui sul on tumepruunid või musta värvi juuksed, siis sul pole eriti suurt tulemust mõtet oodata.

Samas kui tumedajuukseline inimene muutust soovib, tasub proovida mineraalainete eemaldamiseks mõeldud šampooni, mis muudab tulemuse pistu pehmemaks ja heledamaks.

Siin on sulle mõned nõuanded, kuidas juukseid looduslikul viisil helendada:

Sega sidrunimahl juuksepalsami sisse

Kuulsuste juuksur Aura Friedman ütleb, et sidrunimahl helendab küll juukseid, aga võib olla ka kahjustav. Kuna sidrunimahl on niivõrd happeline, võib ta juukseid põletada. Seepärast segagi sidrunimahl palsami või kookosõli sisse ja saad samal ajal niisutust kogeda.

Turgta juukseid C-vitamiiniga

C-vitamiin helendab juukseid tänu sidrunhappele. Purusta C-vitamiin spreipudelisse ja pihusta juustesse. See helendab juukseid ja eemaldab kogunenud mineraalid.

Mereveelahus

Me kõik ju teame, kuidas suvepäike ja merevesi meie juukseid pleegitab. Meresoola veelahus mõjub ainult koos päikesega, ehk siis kui randa pole plaanis minna, püüa olemasolevate oludega toime tulla. Sega puhta vee hulka veidi meresoola ja pihusta juustesse. Sool aitab juuste pinda veidi avada, et päike paremini ligi pääseks. Järgmisena mine lihtsalt päikese kätte jalutama ning juuksed muutuvadki heledamaks.

Õunasiidri äädikas

Õunaäädikas mitte ainult ei aita juustel heledamaks muutuda, vaid lahustab ka juuste ja peanahal olevad õlid ning jääkained. Õunaäädikas aitab juukseid siledamaks ja läikivamaks muuta.

Sega üks osa õunaäädikat ja kuus osa vett ning loputa sellega juuksed üle.

Küpsetussooda ja vesinikperoksiid

Harilik vesinikperoksiid sinu juukseid ei helenda, aga kui segad selle kokku soodaga, toimub keemiline reaktsioon. Sega üks tass söögisoodat kolme lusikatäie vesinikperoksiidiga ja kanna segu juustele. Jäta mask 30-60 minutiks juustesse ja pese maha. Selle seguga tuleks siiski väga ettevaatlik olla ja juukseid soovitatakse pärast niisutada.

Kaneeli ja meesegu juuksemask

Magusalõhnaline lahendus sobib juuste heledamaks muutmiseks. Kui ühendad mee ja kaneeli, juhtub midagi maagilist – juuksed muutuvad lausa kaks tooni heledamaks. Sega 2 supilusikatäit mett ühe supilusikatäie kaneeliga ja ühe supilusikatäie oliivõliga.

Võid natuke juuksepalsamit juurde segada, kui tundub, et segu on veidike liiga paks. Enne, kui segu juustele kannad, las ta seisab umbes pool tundi kausis, et koostisosad aktiveeruksid. Segu võiks juustesse jääda üleööks, aga hoia meeles padjale käterätik asetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles