RETSEPT ⟩ Magus ja tervislik mustika-kakao toorkook

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Mustika-kakao toorkook
Mustika-kakao toorkook Foto: Shutterstock

Anname õhtule ühe eriti mõnusa noodi. Tänaseks retseptiks on mustika-kakao toorkook.

Vaja läheb:

  • 500 g india pähkleid
  • 60 g kakaovõid
  • 70 g kookosõli
  • 7 spl vahtrasiirupit
  • 1 dl vett
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 7 spl toorkakaod
  • 220 g mustikaid (võivad olla külmutatud)
  • näpuotsatäis soola

Leota enne koogi valmistamist india pähkleid vähemalt 4 tundi (võimalusel üleöö) külmas vees. Kui soovid kooki kiiremini valmis saada, piisab vaid 15-minutilisest leotamisest soojas vees. Pärast leotamist kurna ja loputa pähklid ning tõsta need köögikombaini. Lisa vesi, siirup ja vaniljeekstrakt ning sega peaaegu ühtlaseks massiks. Sulata madalal kuumusel kakaovõi, kookosõli ja lisa segule. Sega mass korralikult läbi ning lükka vahepeal segu spaatlika kannu äärte küljest allapoole.

Kui kasutad külmutatud mustikaid, sulata need eelnevalt täielikult ära. Püreesta marjad, lisa sellele umbes kolmandik pähklisegust ja sega. Lisa kakao ülejäänud pähklisegule ning sega see ühtlaseks massiks.

Vooderda sobiv koogivorm küpsetuspaberiga ning kalla sinna kõigepealt esimesena valmistatud segu. Sinna peale vala pähklite, mustikate ja kakao segu. Kata kook toidukilega ning tõsta vorm vähemalt tunniks sügavkülma tahenema.

Enne serveerimist tõsta kook sügavkülmast välja ning lase veidi sulada.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles