4 hommikust venitust, millega kangest kehast võitu saada

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kaunist hommiku algust - aeg venitusteks!
Kaunist hommiku algust - aeg venitusteks! Foto: Shutterstock

On hommik, su kohv on valmimas ning just nüüd on parim hetk teha mõned venitused, et aidata oma kodukontoris istumisest kangel kehal end pisut paremini tunda, vahendab MSN.

Ära muretse! Siinsed harjutused pole midagi keerulist, sest nagu juba mainitud, kohv on alles valmimas ning sa pole veel päriselt ärkvel. Personaaltreener Dani Singer soovitab teha nelja venitust, et liigesevalu ja kehakangust leevendada ning ära hoida.

Istu ning haara

Kui me igapäevaselt istume, on meie reie tagumise piirkonna lihased kogu aeg kokku tõmbunud asendis, mis võib kaasa tuua kanged jalad ning selja. Singer selgitab, et selles olukorras võib meil olla raskusi kummardamis ning asjade üles korjamisega. 

Istu põrandale, vasak jalg enda ette välja sirutatud. Painuta oma parem põlv küljele ning aseta parem labajalg vastu vasaku jala reie sisekülge. 

Hinga sügavalt sisse ning seejärel hinga aeglaselt välja, samal ajal mõlemat kätt vasaku jala varvaste poole sirutades ning seal hoides. Kui sa varvasteni ei ulatu, võta kinni pahkluust.

Hoia seda asendit kümne sissehingamistsükli vältel, hingates igal korral vähemalt viie sekundi jooksul välja. Korda harjutust teise jalaga.

Ukseava-venitus

Esimene samm parandamaks rühti, mis võib arvuti kohale kummardumisest negatiivselt mõjutatud olla, on kangete rinnalihaste lõdvestamine, toob Singer välja.

Seisa ukseavas ning toeta oma parem käsi peopesast kuni küünarnukini ukseraamile. Hoia küünarnukk 90-kraadise nurga all. Kummardu ettepoole astudes venitusse nii, et su käsi püsib ukseraamil samas kohas. Sa peaksid tundma mõnusat venitust üle rinna, kuniks sein tõmbab su ülakeha sirgesse rühti.

Hoia kümne sissehingamistsükli vältel, hingates igal korral vähemalt viie sekundi jooksul välja. Vaheta kätt ning korda sama.

Kaelavabastus

Singeri sõnul on meie kaelad püsivalt kanged, sest kummardume kogu aeg oma arvuti ning telefoni kohale. See võib aga kaasa tuua lõua- ning peavalusid. Leevenda neid pingeid selle lihtsa venitusega.

Kalluta oma pea parema õla poole. Keera oma kaela vasakule, et vaadata lae poole. Tõmba parema käega õrnalt oma pead veelgi rohkem parema õla suunas. Õrna tõmmet hoides keera oma kaela, et vaadata põranda poole.

Tee viis pööret, vaadates vaheldumisi lae ning seejärel põranda poole. Hinga samal ajal aeglaselt ning sügavalt sisse-välja. Välju asendist, lõdvesta ning korda sama teise poolega.

Istuv figuur number 4

Su tuharalihased on mõeldud selleks, et sa neid igapäevaselt kasutaksid. Toolide tõttu me aga limiteerime omaenda liikumisraadiust ning võime lõpetada kange ning nõrga tagumikuga. Singer lisab, et istumine on ka puusa-, selja- ning põlvevalude sagedane põhjustaja.

Istu toolil nii, et su parema jala pahkluu oleks üle su vasaku jala põlve. Lükka parema käega aeglaselt oma paremat põlve põranda poole.

Hoia kümne sissehingamistsükli vältel, hingates igal korral vähemalt viie sekundi jooksul välja. Vaheta poolt ning korda harjutust.

Meeldivat hommiku jätku!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles