UURING ⟩ See isikuomadus tagab tugevama immuunsuse

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Uuringust selgub, et tugeva tervisega inimese saladus peitub teatud isikuomadustes. Ellu suhtumine mõjutab meie elu palju ja nagu näha, siis ka tervist , kirjutab Shape.

Kui ka sina oled üks nendest inimestest, kes kergesti haigeks ei jää, võib põhjus peituda isiksuses. Uuringute kohaselt on avatud olemisega, energilised ja enesekindlad inimesed tugevama immuunsüsteemiga. Seevastu on kohusetundlikud või ettevaatlikud inimesed kõige nõrgema immuunsusega.

Uuringus osalenud inimestelt võeti vereproov ja viidi läbi isiksuseuuring, milles vaadeldi viit erinevat omadust. Selgus, et entusiastlike ja avatud inimeste valgetes verelibledes oli vähem proinflammatoorseid geene, mis aitavad võidelda põletikuliste haiguste vastu. Teisalt olid kohusetundlikel inimestel kõrgemad põletikulised geenid ja kahjustatum imuunsüsteem.

Teadlased usuvad, et kuna avatud olemisega inimesed on sotsiaalsemad ja seetõttu puutuvad inimestega rohkem kokku, siis ka nende immuunsüsteem on põletikuvastaseks võitluseks tugevam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles