Olin 30-aastaseni süütu, sest haruldane seisund muutis seksi väga valusaks

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Petek Tatli
Petek Tatli Foto: Kuvatõmmis Facebookist/Petek Tatli

Petek Tatli elas 15 aastat harvaesineva ja piinava seisundiga, mis muutis seksimise liiga valusaks. Ta kohtus just nimme meestega, keda pidas ebaatraktiivseks ega kaotanud neitsilikkust enne 30. eluaastat, kirjutab Mirror.

Petek kannatas vaginismi käes, mis on selline seisund, kus peenist ei õnnestu soovitud vahekorra ajal tuppe viia naise pinge ja hirmureaktsiooni tõttu. Vahekorda astumine on äärmiselt valulik.

«Kui ma ajas tagasi vaatan, siis ma lihtsalt ei tahtnud naine olla. Ma ei tahtnud oma seksuaalsust tunda,» ja lisab, et ei soovinud oma ellu ühtegi meest lasta, keda ta seksuaalselt köita võis.

Petek sai oma haigusseisundist teada alles teismeeas ja kuigi tal oli kaks pikaajalist suhet, puudus võimalus vahekorda astuda. «Ükski neist ei teinud sellest suurt probleemi, sest meil jagus intiimsust ja nad leppisid olukorraga. Aga ma ei tundnud nende meeste vastu tugevat füüsilist tõmmet; tundus, et ma püüdsin seda teemat täielikult vältida,» meenutab Petek.

Mida aeg edasi, seda üksildasemana naine end tundma hakkas. «Arstid küll ütlesid, et minuga saab kõik korda, aga kõige rohkem vajasin tuge. Ma sain küll emalt ja parimalt sõbrannalt toetust, aga mul oli vaja tuge kelleltki, kes sellest seisundist ise toibunud on,» jagab Petek emotsionaalseid tundeid.

Petek kirjeldab, et tema vaginism esines üpris ekstreemesel kujul. Ainuüksi mõttest tõmbas mitte ainult vagiina, vaid ka kogu keha krampi. Petek tundis tihti end läbikukkununa, justkui ta poleks piisav. Ta ei tundnud end naisena, pidas end katkiseks ja oli pidevas masenduses. Siis aga hakkas ta joogat ja meditatsiooni harrastama ning need kaks osutusid tõeliseks pöördepunktiks.

Petek hakkas enda keha paremini tunnetama, mõttemustreid märkama ja ka vaginismi suhtumine muutus. Alles 30-aastasena julges naine lõpuks vaginismile spetsialiseerunud teraapiasse minna ja kohtus ka psühhoterapeudiga.

Suuri edusamme saavutanud Petek otsustas reisima minna ja kohtus oma praeguse kallimaga. Vahetult pärast 30-aastaseks saamist astus ta esimest korda vahekorda ja on nüüd õnnelikus suhtes 37-aastase Johannega.  «Pärast kõiki neid aastaid, mil olin hirmu tundnud, oli esimene seks uskumatu. Ma ei tundnud mitte mingisugust valu. Mu partneri jaoks võis see muidugi pisut kohmetu tunduda,» ütleb Petek ja kirjeldab, kuidas pärast seda kogu pinge õlgadelt langes. Ta suutis vaginismi pärast kõiki neid aastaid lõplikult selja taha jätta.

Istanbulis elav Petek on loonud haigusseisundiga naiste toetuseks tugirühma. «Ma räägin oma loo, et see jõuaks kõikide naisteni,» ütleb naine, sest soovib haigusega seotud tabud ja müürid maha murda. Petek usub, et igal naisel on võimalik selle keeruka olukorraga elama õppida või üle saada nagu temal õnnestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles