RETSEPT Võrratult maitsev ja kreemine karulaugurisoto

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Lähme nädalavahetusele vastu imeliselt maitsva karulaugurisotoga.

Vaja läheb:

  • 1 sibulat
  • 30 g võid
  • 300 g risotoriisi
  • 1 spl kuiva valget veini (valikuline)
  • 1 l kuuma köögiviljapuljongit
  • 3 spl karulaugupestot
  • peotäis peeneks hakitud karulauku
  • 50 g riivitud parmesani või muud riivitud juustu
  • soola ja pipart

Haki sibul peeneks ning prae võiga tasasel tulel klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta segu 2 minutit tihedalt segades. Lisa vein ning kuumuta, kuni see on täielikult riisi sisse imendunud. Lisa 2 dl kuuma köögiviljapuljongit ja kuumuta toitu aeg-ajalt segades, kuni puljong on peaaegu imendunud. Lisa ülejäänud puljong kulbikaupa risotole seda tihedalt segades. Jätka lisamist ja segamist nii kaua kuni riis on al dente ning risoto on muutunud mõnusalt kreemjaks. Sega juurde karulaugupesto, hakitud karulauk ja kuumuta risoto uuesti läbi.

Serveerides riivi peale ohtralt parmesani juustu ning tarbi koos ahjulõhe, mahlaste kana-kodujuustu kotlettidega, kevadise avokaado-kodujuustusalatiga või mõne muu meelepärase lisandiga.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles