Päevas poolsada korda vetsu vahet käinud naine kaalus lõpuks 35 kilo

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Trudi on õnnelik, et haigusest eluga välja tuli.
Trudi on õnnelik, et haigusest eluga välja tuli. Foto: Trudi Stonard / SWNS/Trudi Stonard / SWNS/Scanpix

Haavandiline koliit on krooniline põletikuline soolehaigus, mis põhjustab põletikku jäme- ja pärasooles. Just seda haigust põdes 37-aastane Trudi Stonard, kelle seisund muutus vaid kümne nädalaga eluohtlikuks.

Kahe lapse ema on pärit Inglismaalt Walsalli linnakesest. Aastal 2014 hakkas tal kõht valutama ning isegi krõpsupaki söömine lõppes tema jaoks agooniaga. Kõigepealt määrati talle vale diagnoos – soole ärritussündroom (ing k irritable bowel syndrome ehk IBS). Trudi aga oli veendunud, et käimas on midagi tõsisemat, kuna pärast üht ampsu oli tema väljaheidetes veri.

Trudi kaalus 61 kilo, kuid võttis kaalus kiirelt alla, kuniks lõpuks nägi kaalul numbrit 35. «Ma muudkui kaotasin kaalu ja miski ei püsinud mul sees,» vahendab Metro Trudi sõnu. «Ühel päeval käisin ma 53 korda kakal. Arstid püüdsid saada väljaheiteproovi, kuid siiber nägi välja, nagu keegi oleks sinna verd valanud.»

Trudi meenutab, kui kohutavalt ta end tundis – voodist välja oli võimatu saada.

2015. aastal tehti talle kuus tundi vältav operatsioon, mille käigus eemaldati osa tema jämesoolest ja talle paigaldati stoomikott. Ühtlasi öeldi naisele, et edasised rasestumisprognoosid pole väga tõenäolised.

Trudi oma stoomikotti ei häbene, vaid kannab uhkusega.
Trudi oma stoomikotti ei häbene, vaid kannab uhkusega. Foto: Trudi Stonard / SWNS/Trudi Stonard / SWNS/Scanpix

Seda šokeerivam oli Trudi jaoks arusaam, et vaid kolm kuud pärast operatsiooni oli ta jälle rase. Hoolimata takistustest kulges rasedus edukalt ning praegu kasvab tema peres nelja-aastane poeg. «Tõeline väljakutse oli sünnitamine – ma polnud pikalt vetsus käinud ja olin unustanud, kuidas pressida!» selgitab naine.

Trudi on pidanud õppima stoomikotiga elama, kuid ütleb nüüd, et on selle omaks võtnud ja ei kujutagi elu ilma selleta enam ette. Ta käis uhkelt stoomikotiga ka Tenerifel puhkamas ning hoolimata pilkudest kandis rannas bikiine. «Ma loodan, et saan aidata sellega teisi inimesi, kes on sarnases olukorras,» ütleb Trudi. «Seda ei pea häbenema!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles