Seikle koos disainer Cärol Otti moekollektsiooniga kevadisele Naissaarele

Naine
Copy
CarolxOtt_Arnaud Lafeuillade/Tallinn Fashion Week
CarolxOtt_Arnaud Lafeuillade/Tallinn Fashion Week Foto: CarolxOtt_Arnaud Lafeuillade

Noor moelooja Cärol Ott toob kevadise, veebi teel toimuva Tallinn Fashion Weeki moelavale kolmanda peatüki Põhja-Eesti saartest inspireeritud lugudest. Cärol Oti moeetendust saab Elu24 veebis jälgida kolmapäeval, 6. mail.

Kollektsioon «NARGÖ» viib väikesele seiklusele Naissaarele 20.sajandi alguskümnenditel. Naissaare omapäraks võib pidada seda, et nad on Tallinnale geograafiliselt väga lähedal ja seetõttu võtsid nad kiirelt üle trendid, mis parasjagu ka Tallinnas möllasid. Ka oma igapäevaelus olid nad küllaltki mässumeelsed, sest ajastule kohaselt polnud neil seintel usule pühendatud pilte, vaid hoopis moeillustratsioonid. Ka sellel ajal oli väga aktuaalne tegeleda käsitööga – nii olid paljude naiste rõivad kaunistatud imekaunite pitsidega, kuid ega mehedki alla jäänud. Lisaks saartele populaarsetele kalatööstuse tegevustele olid saare mehed ka lootsilaevade juhid, mistõttu pidid nad head välja nägema, tervitamaks ja juhatamaks võõramaalaste laevu Tallinna sadamasse.

Tallinn Fashion Weeki lavale jõudva kollektsiooni vormid on inspireeritud vastandlikust elust Naissaarel, kui kanti nii igapäevaseid tööriideid nagu «kuradinahast» püksid ja õlikuub, aga ka kauneid kaapotkleite, mida kaunistasid käsitööna valminud pitsääred. Nii tuleb esitlusele popurrii aastast Naissaarel, alustades särava kevadega ja lõpetades talviste nootidega.

Kollektsiooni kangad esitlevad kelmikat mänglevust vee ja maismaa piirimail. Lisaks leidub ka ranna varandusest, teokarpidest, inspireeritud kanga manipulatsioone. Efektide tekitamiseks on osa kollektsiooni tekstiilist käsitsi sidumistehnikas värvitud ning kootud.

CarolxOtt_Arnaud Lafeuillade/ Tallinn Fashion Week
CarolxOtt_Arnaud Lafeuillade/ Tallinn Fashion Week Foto: CarolxOtt_Arnaud Lafeuillade

CAROLXOTT on bränd, mis sai alguse inspireerivatest Eesti väikesaartest. Elu saartel nõuab omamoodi südikust, sest kõik maised tegevused, mis tunduvad igapäevaelus tavalised on väikestel saartel piiratud. Nii võib vahel lõigata ilm kontakti pärismaaga ja takistada meile omast elu kulgemist. Sellegipoolest on osadel meie väikesaartel aastaringne elu säilinud. «Minu eesmärgiks on tunnustada neid inimesi, kes on jäänud sajandite vältel endale ja saarele kindlaks ning jutustada lugusid kollektsioonide näol nende igapäeva elust,» ütleb noor moelooja.

Suuremaks eesmärgiks on anda ka saare inimestele tööd, et toetada nende elu jätkamist sealsetes tingimustes. Seetõttu valmivad kollektsioonis esitletavad kudumid just väikesaarel.

Eesti moe tähtsündmus Tallinn Fashion Week leiab veebi teel aset 5. – 6. mail, tuues juba kaheksateistkümnendat korda lavale nii kodumaa tippdisainerid, kui ka siinse moemaastiku uued ja värsked tegijad.

Tallinn Fashion Weeki programm

Teisipäev 05.05 kell 18.00

Tim Bluz, Katrin Aasmaa

Alexanderling, Mammu Couture

Tallinn Design House, Kirill Safonov

Kolmapäev 06.05 kell 18.00

Mariliis Niine, Cärol Ott, Virtuoza by Liisi Tui

Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo, Tanel Veenre

Marilin Sikkal, Kristina Viirpalu

Loe Tallinn Fashion Weeki uudiseid ja vaata ülekannet Elu24.ee/tfw.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles