KOLUMN Dagmar Lamp: deitimine pandeemia ajal (1)

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Dagmar Lamp
Dagmar Lamp Foto: Andrei Ozdoba

Kui sa leiad end ootamatult vallalisena ning riigis lajatatakse käima eriolukord, siis esialgu ei tundugi see nii hull. Kus on nüüd aega tegeleda sisevaatlusega! Ideaalne aeg treeninguteks ja arenemiseks inimesena! Aga praeguseks on selgunud, et reaalsus on paraku teine (nagu tabavalt kirjutas mu hea kolleeg Raul Ranne) ning mingi meeleheitefoon on imbunud ka inimeste kohtinguellu.

Ma tean mitmeid paare, kelle suhe seda isolatsiooni üle ei elanud. Kes läksid lahku seetõttu, et kahekesi nelja seina vahel 24/7 olles ilmnes õige pea, et armastus on ammu jahtunud ja jäänud vaid kaks täiesti erinevat inimeste elamas erinevaid elusid; kes läksid lahku seetõttu, et eriolukord tõi selgelt välja, et kuigi kokku praegu ei tohi saada, siis... nagu väga ei tahagi.

Tean ka palju paare, kes on sunnitud kaugsuhteolukorda, sest eriolukord on seadnud meile kõikidele liikumispiirangud ning nagu eksperdid ütlevad – kui te koos ei ela, siis kallimaga kokku saada praegu ei tohi. Või kui, siis järgides ikka seda vana head «vaata, aga ära puutu» (ehk 2+2) reeglit. Kaugsuhet elada on pingeline tavaolukorraski, lisame siia veel ärevuse, võimalikud haigestumised ning teadmatuse igasuguse tuleviku ees...

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles