VÕTA ÜKS JA VISKA TEIST Energiline Grete pidi otsuse langetama kidakeelse Kõutsi ning romantikavaese Ahvi vahel

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy

Tänases saates soovib enda kõrvale kedagi leida 29-aastane Grete, kes töötab Alpides suusakuurortis ning tegeleb samas ka enesetäiendamisega kolledžis.

Kooliõpingute tõttu naisel väga palju vaba aega ei jää ning selle jagab ta oma suure perekonna ning väljas matkamas käimise ja kultuuritarbimise vahel. Grete hindab meestes uuemeelsust, tema tulevane kaaslane peaks olema avatud uutele seiklustele ning ei tohiks mitte mingil juhul olla memmekas, laisk ega saamatu, sest Grete ootab, et mees ka oma kätega miskit teha mõistaks. Lisaks usub naine, et ka ootamatust kohast võib eluarmastuse leida. Saates olemisest ootab naine, et talle kõige paremad Eesti mehed kandikul ette kantakse. 

Esimene kohtumine Ahviga 

Esimene mees, kes end ise Gretele ette kannab, on Ahv ning kuigi naine tundub üllatunud olevat, on tema meel positiivne ning noorte vahel läheb kohe agaraks vestluseks. Ahvikostüümis olev mees töötab korraga bussi- ning taksojuhina ja elab Tartus. Kohe selgub ka esimene ühine huvi, milleks on looduses aja veetmine ning matkamine. Kui mees ütleb, et talle meeldib muuhulgas ka ATV-ga sõitmas käia, räägib Grete selle peale, et tema vendadel küll ATVd on, ent teda kaasa nendega sõitma ei võeta - olevat poiste asi. Pärdik lubab selle peale lahkelt, et tema puhul sellist probleemi pole ning lubab neiu kindlasti ühes võtta. 

Saame teada, et Grete töötab suusakuurortis seetõttu, et talle meeldib ka endale kohutavalt sõita nii suuska kui lauda ja ekstreemsus on tal veres. Lisaks talispordile meeldib neiule reisida ning ka süüa nii palju kui ta jaksab. Kohe lendab kosilase poole küsimus, et kas ta süüa teha mõistab? Ahvi lemmikuks ei osutu mitte banaanileib vaid hoopis pastaroad ning ta ütleb, et suudab kasvõi une pealt valmistada lisaks pastale ka praekartuleid ning BBQ grill-liha. Grete on vaimustuses ning paneb mehele kohe plussmärgi kirja, lisaks meeldib talle mehe aktiivsus.

Kui juttu tuleb lastest, siis üritab neiu Ahvile vist südamerabandust tekitada, sest ütleb, et tal on suisa 12 last! Noormees on rabatud ega jõua veel kiireid arvutusigi tegema hakata, kuid Grete naerma puhkeb ja ütleb, et tegemist on hoopis tema õdede-vendade lastega. See tundub mehele sobivat, sest ta toob välja, et pereelu väärtustamine on ka tema jaoks kaaslase puhul väga oluline. 

Esimene kohtumine Kassiga 

Ahv jõuab vaevu turtsatada, et tal on kassiallergia kui juba sammub enesekindlalt kohale Kõuts, kes tema koha üle võtab. Kass on pärit Tallinnast ning Grete üllatuseks on tegemist meesterahvaga, kellel juba on tütar - see on tema jaoks uus kogemus. Kass töötab Eestis ja Soomes ehitusvaldkonnas ning töövälisel ajal meeldib talle näiteks väljas kontsertidel käia, eelistades enamasti kodumaiseid artiste.

Siis tuleb juttu suhetest ning selgub, et kassikostüümis peituva mehe viimane suhe lõppes poolteist aastat tagasi, sest ta lihtsalt kasvas oma kaaslasest lahku. Uuest kaaslasest otsib ta aktiivsust, julgust ning hoolivust. Küsimuse peale, et kuidas on lood armukadedusega, ütleb Kõuts, et natuke armukadedust võib ikka olla, ent liiale ei tasu minna. Grete vastab seepeale, et tema ise eriti armukade inimene jällegi pole. Ent selle jutu peale lendab kohale saatejuht Hanna Martinson ning uurib Gretelt esimesi muljeid. Naine ütleb, et on veel vara öelda, kas teda neist kummagi poole tõmbab, sest ta peab esmalt nägema kosilaste jõu- ning ilunumbreid. 

Kohting - Ahv 

Esimene kohting Ahviga koosneb mitmesugustest erinevatest mängudest: noored saavad jutu taustaks kätt proovida nii nooleviskes, korvpalliaparaadil kui ka videomootorratastega sõitmises. Gretele selline kohtinguidee väga meeldib ning tema küsimuse peale tuleb välja, et Ahv ei toogi kõiki oma kohtingukaaslasi samasse kohta – neiu on esimene! Grete jätkab kohe intrvjuuküsimustega ning uurib, mida Ahv romantiliseks peab. Pärdiku sõnul hõlmaks see küünlaid ning head toitu, ent neiu sõnul jääb mehe pakkumine tema jaoks siiski pisut kuivaks, võiks vürtsikam olla.  

Omapärase teemana tuleb esile sotsiaalmeedia ning kohtingurakendused. Tuleb välja, et Ahv on kasutanud Tinderit, kuigi erilist õnne pole olnud. Jalutas ühe neiuga Emajõe ääres, ent enamat sellest ei tulnudki. Selgub, et kostüümitatud kosilane eelistab kaaslast otsida näost-näkku ning Grete on temaga nõus. Mootorrattaga kimamise taustal tuleb juttu sellest, et Ahvile meeldib enamasti kiiresti sõita neljarattalistel, kuid Grete eelistab kiirust just lumelaual või suuskadel. Ka on neiu sõitnud mootorrattaga, ent kuna tal on rolleriga paar õnnetust juhtunud, siis kaherattalised talle väga enam ei sümpatiseeri. Noorte ralli jääb aga pooleli, kui saatejuht Gretel kraest haarab ning järgmisele kohtingule viib. 

Kohting - Kass 

Kassiga mängitakse kohtingul elamusgolfi ning Grete peab sedagi ideed väga meeldivaks. Kosilase tundmaõppimise radadel tuleb taas juttu perekonnaelust. Selgub, et Kassil õdesid-vendi ei ole, kuid Grete ütleb, et tema on väga õnnelik, sest tal on neid lausa 11. Noored räägivad ka pimekohtingutest ning kui naine küsib, et kas Kass on oma elus ka pimekohtingutele sattunud, siis jääb loomakostüümis mees oma vastusega üpris kidakeelseks. Kaaslase miinusena toobki Grete välja, et väga raske on temalt mingisuguseid vastuseid kätte saada ning potentsiaalset kosilast tundma õppida. 

Järgmiseks vastab Grete vahelduseks aga Kõutsi küsimusele ning räägib, et eelistab vaba aega veeta sõpradega, käia kinos ja püstijalakomöödiat kuulamas, lisaks matkamas ning talviti sõita ka suuskade ning lauaga. Ka Kass ise on matkamas käinud, ent ütleb, et tegelikult tõmbab teda vabal ajal hoopiski tantsimise poole. Juttu tuleb ka kinos käimisest ning noorte filmimaitsetest. Kuuldes, et Kass eelistab just Eesti filme, jagab Grete kaameraga, et kuigi talle kaaslase maitse sobib, siis tundub see talle pisut liiga lühinägelik ning tema kosilane võiks ikkagi lisaks kodumaisele toodangule olla kursis ka piiritaguse loominguga. Neiu jõuab veel öelda, et ta tunneb, et mehest pole kerge vastuseid kätte saada, sest ilmselt Kass ei usalda teda, ent juba tuleb saatejuht ning ongi aeg viimasteks kommentaarideks. 

Aeg otsuse langetamiseks! Kas Grete valib Ahvi või Kassi? 

Küsimuse peale, kui keeruline oli kosilaste vahel valida, ütleb Grete üllatuslikult, et tema jaoks tuli otsus päris kergelt ning kaaslasevalik oli selge. Ent juba sammuvadki kostüümidest väljas, ent siiski maskidega mehed kohale. Muidugi tuleb esimesena neiu huulilt lause, et koosveedetud päev oli väga tore, ent siis jagab naine mõlemale kosilasele ka konstruktiivset kriitikat. Grete sõnul jäi Ahvipoisil puudu romantikasoonest, samas kui Kõutsilt oli väga keeruline infot kätte saada. Kriitikast hoolimata tunneb naine, et üks mees oli seiklushimulisem ja avatum kui teine ning tema tänaseks valituks osutus... AHV! 

Maskid maha! 

Kõigepealt võtab maski maha Kass, kes saab kaotusest olenemata minna kaaslasega restorani Kaerajaan. Maski eemaldanud mees ulatab Gretele väikese lilleõie ning oma tänasele rivaalile «et too kassiallergiat ei saaks», banaani. See kutsub kõigis esile siira naerupahvaku. Naine eemaldab ka Ahvi maski ning saatejuht ütleb, et noored saavad minna aega veetma spaasse. 

Palju edu noortele tulevasteks päevadeks! 

«Karvased kosilased» on Kanal 2 eetris igal kolmapäeval kell 20.30! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles