Üllatav nipp, kuidas avokaadosid mitu kuud värskena hoida

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Avokaado on väga maitsev köögivili, milles on palju organismile kasulikke aineid.
Avokaado on väga maitsev köögivili, milles on palju organismile kasulikke aineid. Foto: Shutterstock

Avokaadod on üks raskelt säilitatav köögivili. Ühel hetkel on see toores, kuid vaata vaid korra kõrvale ning juba on avokaado pehme ning halvaks läinud. Internetti raputab aga ühe toidublogija viis, kuidas seda kasulikku vilja mitu kuud värskena hoida, kirjutab Well+Good.

Bethany Ugarte, toidublogija portaalis Lilsipper, jagas Instagramis nippi, mis tekitab paljudes hämmastust. Küllap sa teadsid, et püreestatud avokaadot saab jääkuubikualusel külmutades hilisemaks kasutamiseks tallele panna, ent nüüd selgub, et sama saab teha ka tervete, koorega avokaadodega. Instagrami postitatud videos hoiab naine neli kuud sügavkülmas olnud avokaadot mõnda aega kuuma vee all ning laseb sellel seejärel köögis lihtsalt veidi seista. Kui ta selle aga lahti lõikab, vaatab koore alt vastu täpselt küps vili, mis oleks justkui hetk tagasi poest ostetud.

Kui sinagi soovid avokaadosid sügavkülmutada, siis soovitab Ugarte seda teha järgmisel viisil:

  • Pane avokaado sügavkülma siis, kui see on saavutanud soovitud küpsusastme.
  • Kui soovid seda kasutada, siis võta see külmikust välja, hoia veidi kuuma vee all ning lase viljal seejärel umbes pool tundi niisama seista.
  • Siis, kui saad avokaadot sõrmedega pigistada, lõika selle nahkjas koor noaga neljaks.
  • Peale naha mahakoorimist leiad, et sul on värske, küps ja kreemine avokaado, mida saad kasutada kõigis soovitud toitudes.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles