Soola supervõimed: korda saavad juuksed, nahk, küüned ja hambad

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Sool mängib söögitegemisel võtmerolli, kuid lisaks toiduvalmistamisele võib sellel olla lai kasutusvõimalus iluhoolduses. Sool on suurepärane vahend naha, juuste ja küünte eest hoolitsemiseks, kirjutab Women’s Health.

Siin on 10 isevalmistatavat viisi soola kasutamiseks iluhoolduses:

Pehmendav kehakoorija

Sool on naturaalne koorija, mis aitab surnud naharakkudest väga hõlpsasti lahti saada. Soolakoorija muudab naha imepehmeks ja taastab niiskuse.

Proovi järgi: Sega veerand tassi keskmise graanuliga soola ja pool tassi oliivõli omavahel. Kui oliivõli pole, sobib ka kookosõli. Lisa soovi korral umbes 10 tilka oma lemmik eeterlikku õli. Samas tuleb tähelepanelik olla, sest näiteks lavendliõli võib teatud nahatüüpe ärritada.

Kanna segu kätega nahale ja hõõru ringjate liigutustega õrnalt üle. Soolagraanulid on abrassiivsed, mistõttu tuleb eriti hell olla.

Tasakaalustav näomask

Nii sool kui mesi omavad põletikuvastaseid omadusi, mis mõjuvad rahustavalt ja hoiavad ära nahaärritust ning vistrikke. Samuti aitab sool säilitada nahakihtides niiskust, kus seda kõige rohkem vajatakse.

Proovi järgi: Sega kaks teelusikatäit meresoola (eelistatavalt peeneks jahvatatud) nelja teelusikatäie toormeega (sobib ka tavaline mesi). Kanna saadud pasta puhtale kuivale näonahale, aga väldi silmaümbruseid. Jäta näomask 10-15 minutiks mõjuma. Kasta lapp sooja vette ja aseta 30 sekundiks näonahale ja hõõru seejärel mask lapiga nahalt lahti. Lõpetuseks vii läbi oma tavapärane nahahoolduse rutiin.

Küüntele sära andmise hooldus

Sool pehmendab küünenahkasid ja muudab küüned tugevamaks.

Proovi järgi: Sega teelusikatäis soola, teelusikatäis söögisoodat, supilusikatäis sidrunimahla ja pool tassi (1,2 dl) sooja vett. Leota küüsi segu sees 10 minutit ja seejärel hõõru neid pehme harjaga. Loputa sõrmed kenasti puhtaks, kuna sidrunimahla jäägid võivad põhjustada päikese käes ärritust.

Lõõgastav vannisool

Sool imab mustust ja toksiine ning puhastab nahapoorid. Soolamineraalid aitavad taastada naha kaitsekihti ja säilitada niiskust.

Proovi järgi: Lase vesi vanni ja lisa hulka 0,8 dl Epsomi soola. Sega soola lahustumiseni ja mine 15-30 minutiks sooja vette lõõgastuma.

Saa kõõmast igaveseks lahti

Sool aitab efektiivselt kõõmast lahti saada ja ergutab samal ajal vereringet. Samuti imab sool liigset rasu ja niiskust, hoides ära peaseente tekke.

Proovi järgi: võta 1-2 teelusikatäit peensoola ja hõõru seda niiskete sõrmedega peanahale. Umbes 10-15 minutit masseerimist annab hea tulemuse. Seejärel pese juuksed lemmiktoodetega puhtaks.

Hammaste valgendamine

Sool aitab hammastel olevaid plekke eemaldada ja tulemuseks saad säravvalge naeratuse. Sool on fluoriidi looduslik allikas, mis on hammastele ja igemetele lisaboonus.

Proovi järgi: Lisa teelusikatäiele jahvatatud himaalajasoolale kaks teelusikatäit küpsetuspulbrit. Kasta hambahari märjaks ja vajuta segu sisse ning hakka hambaid harjama. Kui segu on liiga tugevamaitseline, pane järgmisel korral hambaharjale veidi hambapastat.

Naturaalne suuvesi

Sool võib toimida desinfektsioonivahendina, mis tapab halba hingeõhku põhjustavad bakterid. Lisaks aitab sool ära hoida igemepõletiku.

Proovi järgi: Võta 0,6 dl vett ja seda hulka pool teelusikatäit meresoola ja pool teelusikatäit küpsetuspulbrit. Sega vett seni, kuni sool on lahustunud ja loputa saadud veega suu puhtaks.

Toonik

Soolast valmistatud tooner aitab rasueritust kontrolli all hoida ja vistrikke ennetada.

Proovi järgi: Sega 2,4 dl sooja vett supilusikatäie meresoolaga ja lisa näpuotsatäis Epsomi soola. Sooladel peab laskma korralikult lahustuda. Pihusta segu pudelist näole või kasuta selle puudumisel lihtsalt vatipatja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles