TALLINN FASHION WEEK ⟩ Moenädala esimene päev pakub nii õrna naiselikkust kui eksperimentaalsust

Naine
Copy

​Virtuaalne Tallinn Fashion Week saab avapaugu juba täna, kui laval saab näha kuut moeetendust ning 15 disaineri loomingut. Esimese moepäeva juhatavad sisse Tim Bluz ja Katrin Aasmaa, nende järel vallutavad lava Alexanderling ja Mammu Couture ning päevale panevad väärilise punkti Tallinn Design House ja Kirill Safonov.

Elu24 veebis toimuva virtuaalse moenädala esimene päev pakub nii üllatusi meestemoes kui ka naiselikke vorme ja lõikeid, kevadisi värve ja rabavaid siluette.

Tim Bluz toob värske kollektsiooniga moelavale isikliku autobiograafilise loo, temaatiliselt tumedama ja sügavama kui kõik, mida ta on varem teinud. «Võib kõlada bipolaarselt, aga aegapidi õppisin tunnetama Timi ja Bluzi nagu kahte erinevat isikut. Tim on minu isiklik ruum, mille jätan endale, ja Bluz on omamoodi alter ego, avaliku elu tegelane, ja nad eksisteerivad võimalikult iseseisvalt,» selgitab noor disainer, kust tema kollektsiooni kontseptsioon alguse sai.

Katrin Aasmaa kihutab kollektsiooniga «KATA» Sankt-Peterburgi linnatänavatele. Disainer noppis Venemaal nähtust välja kõige värvikama tädikeste tänavamoe, ehedad dressikostüümid ja ärilõunate toiduputkad ning kõrvutas need suursuguse Ermitaaži muuseumiga. Kollektsiooni kandvaks motiiviks sai muster lilledest ja ruutudest, mida võib leida nii metroojaamade, kirikute kui ka muuseumi laegedel. Arhitektuurist pärit dekoorid on vormunud kangas, luues kolmemõõtmelisi motiive. Moelooja imetleb ja väärtustab kultuurilugusid riigipiiride ja sajandite üleselt ning püüab seda omal moel kanda tänasesse kui kõikvõimalikke piiranguid ületavat nähtust.

Alexanderlingi uus kollektsioon «Louisana» räägib preeria hullumeelsusest, leides elukatsumustest ilu. «Kuigi rõhuvas meeleolus, kannavad preeriatüdrukud siiski satsidega täiendatud kleite, mis suunavad praktiliselt iga naise ilutaevasse,» ütleb moedisainer. Kollektsiooni asümmeetrilised ja voogavad proportsioonid on maalähedases värvigammas, seda rõhutavad värske kevadise preeriarohu roheline ja kolletunud sügisheina pruun. Kasutatud on disaineri pikaaegseid lemmikkangaid nagu viskoosi jersey, pits ja siidikrepp.

Mammu Couture esitleb moenädalal lilledest ja käsitöökangastest pulbitseva kleidiassortiid, tuues moelavale kleidikollektsiooni, aga ka üllatusi mugavuse armastajale. «Kollektsioonis näeb palju uut, nagu näiteks Mammu Couture värsket armastust plisseeri vastu – see ühendab mitmeid erinevaid tooteid,» kirjeldab kollektsiooni moelooja Maria Tammeorg. Siiski ei puudu lavalt ka Mammu Couture klassika, milleks on 1950ndate hõngulised siluetid, suured varrukad, kohevad ainueksemplaridest kõrgmoekleidid ja peensusteni lihvitud detailid.

Tallinn Design House'i moeetendusel astuvad üles kümme erinevat brändi, mida ühendavad loodusest inspireeritud toonid, vormid ja kevadine värskus. «Floora valitseb maailma moepoodiumitel juba mitmendat hooaega ja Eestis on lõputu novembri ilm seda suundumust veelgi aktuaalsemaks muutnud. Kuna Tallinn Design House koondab enda alla mitmeid disainereid ja me kasutame demonstratsioonidel Eesti brändide rõivaid ja aksessuaare, siis otsustasime kõik ühte siduda meie piirkonnale iseloomulike taimedega,» kirjeldab etenduse stilist Svetlana Agureeva.

Tallinn Design House'i etenduses näeb loomingut brändidelt ja disaineritelt nagu Piret Kuresaar Design, Gerda Retter Design, Jaana Trauss Design, Miurio Accessories, Maarja Niinemägi, Bonbon Lingerie, Eve Hanson, Raili Nõlvak, Marat Eesti ja Lummus.

Kirill Safonov paneb helge punkti veebi teel toimuva Tallinn Fashion Weeki esimesele päevale, tuues moelavale Eesti kevadest inspiratsiooni saanud loomingu. Kollektsioon kannab nime «Kevadine meri» – see on täis puhtust, lakoonilisi mustreid ning pastelseid ja külmi värvitoone, mida Eestimaal kevaditi näha saab. Kirill Safonovi sõnul toovad pastelsed toonid esile naiste jume ning muudavad selle klaarimaks. «Inspireeru loodusest: kanna heledat ja pastelset rõivast ning kaunista seda pisikeste detailidega nagu näiteks pungadega kevadiselt kirsipuult,» soovitab moelooja. «Toogu minu uus looming teie kõigi ellu kevadist värskust ja andku lootust helgesse tulevikku.»

Tallinn Fashion Week on olnud alati tõeline moepidu, kus kauneid rõivakomplekte ei saa näha mitte ainult moelaval, vaid ka publiku seas. Seega kutsume kõiki üles näitama ka teistele oma moenädala outfit'i – lae pilt üles Instagrami, märgi @tallinnfashionweek ning kasuta teemaviidet #TFWfrontrow. Kõige stiilsemad valitakse publikugaleriisse ning parimad saavad auhinnatud juuksehooldustoodete brändi Kevin.Murphy ja Elu24 portaali poolt. Oma lemmikud valivad välja moeloojad Aldo Järvsoo ja Katrin Aasmaa ning moeajakirjanik Kristina Herodes.

Tallinn Fashion Weeki toimumisele aitavad kaasa KaubamajaKevin.Murphy, RGB ja Valge Klaar.

Tallinn Fashion Weeki meediapartner on Elu24.

Tallinn Fashion Weeki programm

Teisipäev 05.05 kell 18.00

Tim Bluz, Katrin Aasmaa

Alexanderling, Mammu Couture

Tallinn Design House, Kirill Safonov

Kolmapäev 06.05 kell 18.00

Mariliis Niine, Cärol Ott, Virtuoza by Liisi Tui

Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo, Tanel Veenre 

Marilin Sikkal, Kristina Viirpalu

Loe Tallinn Fashion Weeki uudiseid ja vaata ülekannet Elu24.ee/tfw.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles