RETSEPT Valmista ise: prantsuse kana-seenehautis

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Täna tutvustame sulle ühe eriti toeka roa retsepti. Prantsuse kanahautis on ideaalne söök, mis sobib nii lõunasöögiks kui ka õhtusöögiks.

Vaja läheb:

  • 4 suuremat kanakoiba
  • 2 spl oliiviõli
  • 2 sibulat
  • 250 g šampinjone
  • 1 spl (kuhjaga) tomatipastat
  • 3 dl valget veini
  • 400 g kana- või vasikalihapuljongit
  • 3-4 kooritud tomatit
  • peotäis estragoni (valikuline)
  • peotäis peterselli (valikuline)

Maitsesta kanakoivad. Kuumuta keskmisel kuumusel kaanega kaetud potis oliiviõli, pruunista kanakoivad ning tõsta need hetkeks kõrvale. Vala ära kõik ülejäänud õli. Prae õrnalt seened ja sibul läbi ning lisa segule tomatipüree, valge vein ja puljong. Tõsta kanakoivad tagasi pannile ning kuumuta hautist keemiseni. Kata pott kaanega ja hauta veel tasasel tulel umbes tund aega, kuni liha on muutunud täiesti pehmeks. Lisa tomatid ja kuumuta veel 2-3 minutit. Puista peale meelepärased ürdid ning serveeri koos ahjukartulite või kartulipudruga.

Head isu!

    Kommentaarid
    Copy
    Tagasi üles