Seitse totakat tegevust, mida jommis peaga vältida

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Napsutamine võib olla lõbus, aga sedasama ei saa öelda järgmise päeva enesetunde kohta. Paljud naudivad vabadel aegadel alkoholi limpsata, aga kogevad hiljem suuri kahetsustundeid, kirjutab Times of India.

Otseloomulikult mainine kohe esimese asjana ära, et autojuhtimine on kindlasti üks põhilisemaid asju, mida tuleks alkoholijoobes vältida. Allpool on veel viis asja, mis tunduvad nii loomuliku tegevusena kaine peaga, aga on vastunäidustatud joobes olekus.

Fotode avaldamine sotsiaalmeedias

Svipsis olekus kaotatakse tavaliselt igasugune piiritunnetus. Eriti annab see tunda järgmisel hommikul, kui avastatakse, milliseid pilte sotsiaalmeediasse postitatud. Veebi lisatud fotodest on keeruline täielikult lahti saada, mistõttu tuleb ülima hoolsusega läbi mõelda, mida maailmaga jagad.

Endise kallimaga vestlemine

Purjus peaga muututakse eriti emotsionaalseks ja mõnikord tundub endise kallima ülesotsimine hea ideena. Seda kiusatust tuleks siiski vältida, eriti kui on lootust suhe uuesti korda saada. Suhte parandamist tuleb teha kaine peaga.

Tööga seotud küsimustele vastamine

Veendu, et alkohol ei takistaks sinu karjääri. Vasta töömeilidele ainult kaine peaga ja lükka kõik küsimused edasi seni, kuni oled adekvaatseks saanud. Vastasel juhul on hiljem tükk tegu, et end piinlikust olukorrast välja keerutada.

Purjus peaga sõnumite saatmine

Jokkis peaga pane telefon kohe heaga peitu ära – ka siis kui plaanid suhelda ainult sõpradega. Mida enam promille oled sisse joodud, seda raskem on teisel inimesel mõista, mida su kirjutatud pudikeel tähendab.

Argumenteerimine

Joobes olles on tavaline hakata ümber veenma neid inimesi, kes pole sinuga samal arvamusel. Pole mõtet end asjatusse konflikti kerida, sest muidu tõmbad oma ilusale õhtule kriipsu peale. Kes teab, võib-olla ärkad hommikul lausa katkiste luude ja mustade silmaalustega.

Pruukigem alkoholi vastutustundlikult!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles