Nipid, kuidas näonahk päikesega rasuvaba hoida

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Suvi on kohe nurga taga ja nii on ka rasune ja kleepuv näonahk platsis. Niigi rasuse nahaga inimese jaoks on suvi veelgi ebameeldivam aeg, kuna näol valitsev olukord võimendub ja muudab enesetunde ebamugavaks.

Times of India sõnul tuleb suvel naha eest erilist hoolt kanda, et liigne rasutootlus päikesepõletikku ei põhjustaks. Lisaks ei meeldi ühelegi inimesele käia lõikiva näonahaga ringi.

Siin on mõned nõuanded, mis aitavad näonahka rasuvabana hoida ja mustuse ning mikroobide tekkimist ennetada:

Kasuta kergema tekstuuriga niisutajat

Esimene ja kõige olulisem samm suvehooajale vastu astudes, on kasutada kergema koostisega niisutajat. Vastupidiselt talvele vajab suvel näonahk kergemaid katmisi. Samas ei tohi sa niisutamist täiesti unarusse jätta ja liigset nahakuivust põhjustada. Juhindu nahatüübist ja vali selline kreem, mis ei sisaldaks õlisid.

Kanna vähem meiki

Luba nahal suvel hingata ja ära kata seda meigiga. Piisab täiesti tavalisest rutiinist: pese hommikul nägu, kanna peale kerge kreem ja jätka tavapärase ripsmetušši, huulepulga ja kulmude korda sättimisega. Jumestuskreemi ja peitekreemidega võiks suvisel perioodil piiri pidada. Ka liigne koorimine muudab näonaha ekstra rasuseks.

Puhasta nägu kolm korda päevas

Muuda see oma regulaarseks harjumuseks, et pesed nägu õlivabade pesuvahenditegakolm korda päevas. Pese oma nägu hommikul, päeva keskel ja õhtul. Enne magamaminekut tuleb näonahk eriti hoolsasti puhastada, et poorid ei ummistuks. Võid endaga väikest näopesuvahendi pudelit kaasas kanda, et saaksid kiire pesu teha just siis, kui nahk taas liiga rasuseks muutunud.

Kanna rasuimavat paberit kaasas

Kui juhtub, et sul ei õnnestu nägu alati pesta, kasuta spetsiaalset rasuimavat paberit. Vajuta sellega lihtsalt õrnalt oma näole ja kleepuvus kaob hetkega. Rasuimavat paberit müüakse paljudes meigipoodides ja apteekides.

Kasuta rasuimavat näomaski

Kaupluses leidub mitmeid erinevaid valmiskujul näomaske, mis on mõeldud rasusele nahale. Kasuta rahustavat ja jahutavat näomaski umbes kaks korda nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles