John Dillinger oli Ameerika kõige tagaotsitum mees. 1930ndate suure depressiooni ajal tegutses ta oma gängiga ning sai kiirelt kurikuulsaks. Ta röövis 24 panka ja nelja politseijaoskonda, kuid pärast surma sai ootamatult kuulsaks hoopis tema meheau.

John Dillinger sündis 22. juunil 1903 Indianapolises, Indiana osariigis. Juba poisina olid tal pikad näpud. Teda kutsuti Johnnieks ja naabrite sõnul ei tekitanud ta teistest poistest rohkem pahandusi. Üldiselt peeti teda meeldivaks lapseks, kuid teismelisena hakkasid asjad käest minema. Lisaks oli ta isa John Wilson Dillinger raske käega ning tihti karistas poega füüsiliselt. Vägivallafoon oli peres pidevalt olemas.

Põgusalt proovis ta kätt ka sõjaväes, kuid avastas kiirelt, et reglementeeritud elu pole talle. Pärast viit kuud lasi ta jalga. Aprillis 1924 naasis ta kodulinna ning abiellus noore tüdrukuga nimega Beryl Ethel Hovious ning püüdis alustada pereelu. Noortel polnud ei raha ega tööd, nad elasid nii Dillingeri kui Beryli vanemate juures.

Kommentaarid
Copy