Kõik, mida peaksid teadma kodusest pediküürist

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pediküür
Pediküür Foto: Shutterstock

Ilmad on lõpuks veidi soojemaks muutunud ning tõenäoliselt saad juba lähinädalatel oma saapad lõplikult sandaalide vastu vahetada. Selleks, et sa oma jalgade pärast piinlikkust tundma ei peaks, võiksid soovitatavalt juba praegu neile korralikku kodust pediküüri teha. Oma parimaid nõuandeid jagab New Yorki küünetehnik Jacqueline Sutera, vahendab PureWow.

Ära lõika varbaküüsi liiga pikaks

«Kui jätad küüned liiga pikaks või lõikad nad liiga lühikeseks, võib hiljem esineda küüne sissekasvamist,» nendib Sutera.

Väldi liigset naha viilimist

«Pärast kosutavat vanni või dušši kasuta kandade pehmendamiseks kannaviili. Viili kasutades ära nühi seda edasi-tagasi mööda nahka, vaid ainult ühes suunas. Pea meeles, et mikroskoopiliste vigastuste tekkimise vältimiseks viili kandu pigem vähem kui liiga palju. Mida sügavamale sa viilid, seda suurem tõenäosus on end vigastada, ning kui soovid nahamõhnadest vabaneda, võib sügavam viilimine nende teket hoopiski soodustada,» hoiatab Sutera.

Niisuta regulaarselt jalgu

«Regulaarne niisutamine võib aidata sul vältida lõhendite ja nahamõhnade tekkimist. Kasuta vaid spetsiaalselt jalgadele mõeldud niisutajaid ning kanna nahamõhnadele veidi õhem kiht kreemi kui mujale nahale,» soovitab Sutera. «Kindlasti jälgi hoolikalt, milliseid aineid niisutaja sisaldab. Mida rohkem niisutavaid aineid see sisaldab, seda parem. Kindlasti oleks hea, kui see sisaldaks ka veidike kollageeni, et nahk mõnusalt pehme jääks.»

Ära kasuta roostes, puhastamata või vananenud tööriistu

«Korraliku koduse pediküüri tegemiseks vajad korralikke vahendeid. Pediküüriks kasutatavad tööriistad võivad tunduda väga kallid, aga need kestavad kauem ning saavutad nendega kordades paremaid tulemusi kui roostes või vananenud tööriistadega. Kindlasti jälgi, et pärast kasutamist alati oma tööriistu puhastad. Soovitatavalt kasuta lisaks nende pesemisele ka antiseptilist vahendit, et vältida bakterite paljunemist. Bakterite paljunemise vältimiseks hoia oma tarvikud eemal ka niiskest duširuumist ning hoiusta neid mõnes kuivas kohas. Mis kõige olulisem – ära jaga oma tööriistu kellegi teisega,» lisab ta.

Hoia käärid küünenahkadest eemal!

«Sinu küünenahad kaitsevad küünejuuri. Nende tagasilükkamine on pigem kasulik valik, aga kääridega lõikamine võib sinu küüsi jäädavalt kahjustada. Niisutajate kasutamine aitab küünenahkasid tervena hoida,» soovitab Sutera.

Jälgi küünelaki koostisosi

«Üks hea küünelakk ei tohiks sisaldada neid viit komponenti: kamprit, dibutüülftalaati, tolueeni, formaldehüüdi ja formaldehüüdvaiku. Kui sa ei soovi oma küüsi lakiga mürgitada, ürita vältida neid aineid sisaldavaid küünelakke,» hoiatab Sutera.

Piisab vaid õhukesest kihist küünelakist

Alati on parem kasutada õrna kihti küünelakki selle asemel, et oma küüsi lakiga ära lämmatada. Alusta värvimist küüne keskosast võimalikult naha lähedalt. Liigu õrnalt värvides küüne tipu poole. Seejärel värvi ülejäänud küüs ning lase küünelakil kaks minutit enne järgmise sammu juurde minemist kuivada.

Ära jäta küünelakki küünele kauemaks kui kaheks nädalaks

«Küünelaki liiga kauaks küünele jätmine muudab küüned kuivaks, nõrgemaks ja muudab küünte loomulikku värvi,» lisab Sutera lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles