Juukselõikuse põhitõed, mida kindlasti enne kodust lõikust teadma peaksid

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Kodune karantiiniaegne juukselõikus.
Kodune karantiiniaegne juukselõikus. Foto: Shutterstock

Teadagi lõpetasid paljud juuksurid eriolukorra väljakuulutmamise alguses töötamise. Kuigi neist paljud on hakanud vaikselt oma uksi taas avama, ei pruugi sa oma juuksuri juurde koheselt aega saada. Stars Insider tuletab sulle meelde suure osa olulisi detaile, mida enne kodust juukselõikust teadma peaksid.

Soovitus juuksuritelt: kaalu enne lõikust, kas sul on seda ikkagi vaja

Mõtle hoolega järgi, kas sa soovid oma juuksurile hiljem kõvasti tööd juurde anda. Arvesta ka sellega, et juuste lõikamisel pead arvestama tõsiasjaga, et see soeng jääb sulle ilmselt kauemaks kui viieks minutiks ning selle parandamiseks pead käima tõenäoliselt välja suuremaid summasid kui muidu.

Alusta pea pesemisest

Juuksur ei pese kunagi sinu pead ilma põhjuseta. Su pea ei pruugi olla üldse räpane, vaid põhjus peitub selles, et juuksed on lihtsalt rasused ning see võib muuta lõplikku tulemust.

Juuste pesemine
Juuste pesemine Foto: Unsplash

«Kas niiskeid juukseid tohib pesta?»

Õiget vastust sellele küsimusele tegelikult ei ole. Juuksurid on aga maininud, et kui sinu juuste näol on tegemist sirgete juustega, aga sa ei soovi täiesti ühtlast juuksejoont, tee enne lõikust juukseotsad kergelt niiskeks.

«Kas on mõistlik lõigata vaid kuivanud juukseid?»

Kui sul on lokkis, lainelised, kihiliselt lõigatud või kuivad juuksed, on sul mõistlikum neid kuivana lõigata ning seejärel toitva õliga viimistleda.

Köögikäärid ei ole mõeldud juuste lõikamiseks!

Professionaalsete kääride teravad ja täpsed lõiketerad lihtsustavad puhta lõike saamist. Tavalised käärid hoopiski suurendavad otste lõhenemise võimalust.

Profesionaalsete kääride puudumisel

Võid appi võtta ka maniküürikääre, aga kasuta neid vaid õrnalt juukseotste korrigeerimiseks.

Kasuta keskmise ja harva piide tihedusega kammi

Erineva tihedusega kammid annavad sulle suurepärase võimaluse oma juuste lõpptulemust paremini kontrollida ja seda juba lõikamise ajal.

Iseseisev juukselõikus.
Iseseisev juukselõikus. Foto: Shutterstock

Õpetuste järgi lõikamine

Kui kasutad juuste lõikamisel Youtube'i üleslaetud videosid, veendu enne alustamist, et sinu juuksetüüp kattuks videos lõigatavate juustetüübiga.

Lõika vähem kui mõttes vajalikuks pead

See on üks võimalustest, kuidas juuste lõikamisel piiri pidada. Tihtipeale märgatakse keset lõikust, et lühem soeng ei pruugi inimesele üldse sobidagi. Lõika järk-järgult lühemaks ning kes teab.. ehk leiad endale hoopiski sobivama juuksepikkuse kui arvata oskasid.

Ole oma juukseotstega õrn

Lõika neid ülespoole suunatud nurga all, et juuste otsi pehmendada. Nii jääb ka lõpptulemus palju ühtlasem.

Väldi juuste järku lõikamist

Juuksuris võib järguline juukselõikus küllaltki lihtne tunduda. Aga enda juukseid lõigates ei pruugi see nii lihtsalt siiski osutuda ning seda eriti lühikeste juuste puhul. Kui sul on siiski suur soov oma juukseid järku lõigata, alusta väga väikeste osadena lõikust juukseotstest.

Järguline lõikamine hobusesaba meetodil

Seo oma pähe hobusesaba pats nii, et juukseotsad jääksid võimalikult otsaesise lähedale. Tõmba juuksed kahe sõrme vahel näo ette, sõrmed juukseotstesse ning lase kääridel käia.

Lokkis juuste lõikamine

Proovi esialgu lokk lokihaaval lõikamist, et vältida liiga paljude juuste lõikamist.

Lokkis juuksed
Lokkis juuksed Foto: Unsplash

Lisa juustele põnevust ilma nende pikkust kaotamata

Kui sa ei soovi oma juukseid lühemaks lõigata, aga sooviksid neile siiski väikselt sära juurde anda, siis tõmba lühemad juuksesalgud patsi kandes soengus veidi välja. Nii tekib efekt lühematest ja pikematest salkudest, mis jätab korraga küllaltki sassis mulje, aga värskendab sinu soengut silmnähtavalt.

Sirge juuksepiiri lõikamine

Kui sa ei soovi endale kihilist või veidi ümarat juuksejoont, siis tõmba enne lõikust juukseid veidi ettepoole, hoia neid sõrmede vahel kergelt diagonaalselt kaldu nii, et tagumised juuksed jääksid pärast lõikust lühemalt kui ettepoole tõmmatud juuksed.

Kärbi lõhenenud juukseotsi

Kui näed, et sinu juukseotsad hakkavad lõhenema ning muutuvad õhukeseks, on viimane aeg neid veidi kärpida. Eriti paksude ja lokkis juuste korral soovitame enne juukseotste lõikust neid veidi sirgendada. Kui sa ei soovi otste lõikamisega väga palju juuste pikkust kaotada, proovi juuksesalk asetada üle kesmise sõrme ja hoida seda nimetissõrmega kinni. Libistades salku sõrmede vahel juukseotste poole, tulevad lõhenenud otsad kergemini nähtavale ning sul on lihtsam neid lõigata.

Kolmnurga trikk

Kui soovid lõigata endale korralikku tukka, siis ära lihtsalt kammi kõiki juuksed näo ette, vaid tekita endale otsaesise kohal kasvavatest juustest kolmnurk ning ülejäänud juuksed kammi tahapoole. Soovitavalt lõika tukk kulmudest ülespoole, aga muidugi tulevad siin mängu eelkõige sinu enda eelistused. Pea meeles, et mida kõrgemalt lõikad, seda paksem tukk sulle jääb.

Tuka lõikamise meelespea!

Enne lõikust veendu, et sa ei lõikaks tukka täiesti otse. Arvesta oma näo kumerustega ning alusta külgedelt lõigates väikese nurga alt.

Hobusesaba lõikus
Hobusesaba lõikus Foto: Shutterstock

Ära püüa oma juuksuri liigutusi jäljendada

Muidugi ka enamusi tema nõuandeid, sest juuksurid on saanud vastava väljaõppe ja kasutavad profesionaalseid vahendeid, mida sul kodus olla ei pruugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles