Elon Musk õpetab koos elukaaslasega, kuidas nende lapse veidrat nime hääldada (1)

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Grimes ning Elon Musk 7. mail aastal 2018, täpselt kaks aastat enne oma poja sündi Met Galal.
Grimes ning Elon Musk 7. mail aastal 2018, täpselt kaks aastat enne oma poja sündi Met Galal. Foto: Charles Sykes/AP/Scanpix

Elon Musk ning tema kaaslane, Grimes (kodanikunimega Claire Elise Boucher) tervitasid 4. mail oma esimest poega, ent tema nimi tekitab paljudes segadust. Tundub, et maimukese nime häälduse osas pole ühel nõul ka vanemad ise, kirjutab Bustle.

Tänase seisuga nädalavanune beebi sai nimeks X Æ A-12, ent tundub et tema vanemad pole siiani ühisele otsusele jõudnud, kuidas omapärast nime hääldama peaks.

«Esiteks tahan mainida, et tegelikult mõtles selle nime välja minu partner,» ütles Musk 7. mail ilmunud intervjuus, mille andis taskuhäälingus The Joe Rogan Experience. «Ta on nimede valimises väga hea.» Kui saatejuht survestas Muski ka nime häälduse osas midagi ütlema, siis selgitas mees asja järgmiselt: «See on lihtsalt X, täht X. Ning Æ hääldatakse nagu «Ash». Ja siis on veel A-12, mis on minu lisandus.» Ingliskeelset intervjuud saab kuulata allolevast videost.

Grimes selgitas eelmisel nädalal Twitteris, et A-12 pisipoja nimes viitab paari lemmikule lennumasinale, mis ehitati Ameerika Ühendriikide Luure Keskagentuurile. Lennuki pikem nimi on Archangel 12 ehk siis maakeeli Peaingel 12. Muski sõnul on tegemist «kõige ägedama lennukiga üldse».

Muski selgitus järgneb tema kaaslase Grimesi poolt Twitteris jagatud nime päritolu selgitavale postitusele. Säutsu kohaselt tähendab X «tundmatut muutujat», Æ, mis on naise sõnul haldjakeelne vaste täheühendile AI, tähistab tema armastust tehisintellekti vastu ning A-12 viitab paari lemmiklennukile ning Grimesi enda lemmiklaulule. Värske ema laiendas oma mõttekäiku veelgi 7. mail Instagramis, kirjutades «See on lihtsalt X, nagu täht X. Ning seejärel A.I. Nagu siis, kui sa ütleksid tähe A ning seejärel tähe I.» Aga kas maimukese nime tuleb siis hääldada kui «X-ash» või «X-ai»?

Grimes Instagramis selgitamas, kuidas tema lapse nime hääldama peaks.
Grimes Instagramis selgitamas, kuidas tema lapse nime hääldama peaks. Foto: Ekraanitõmmis Instagramist

Musk ja Grimes on koos alates 2018. aastast. X Æ A-12 on paari esimene ühine laps, ent Elon Muskil endal on eelnevast abielust veel viis last.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles