RETSEPT ⟩ Itaaliapärane lasanje

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Lasanje
Lasanje Foto: Shutterstock

Üllata oma perekonda täna ühe suurepärase lasanjega.

Vaja läheb:

Hakklihakaste:

  • 2 spl oliiviõli
  • 100 g suitsutatud peekonit
  • 2 hakitud sibulat
  • 2 hakitud porgandit
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 2 hakitud sellerivart
  • 500 g hakkliha
  • 1 spl kuivatatud punet (valikuline)
  • 50 g tomatipastat
  • 1 spl sukrut
  • 800 g purustatud tomateid
  • 4 dl vett
  • soola, pipart
  • väiksem kimp basiilikut

Vahele:

  • 400 g hapukoort
  • 250 g lasanjeplaate
  • 1–2 küpset tomatit
  • 150 g riivitud parmesani

Esmalt võta ette kastme valmistamine. Haki peekon, prae kuumas õlis, kuni see on muutunud kergelt kuldseks. Lisa tükeldatud sibul, küüslauk, porgand ja seller, prae aeg-ajalt segades umbes 7–8 minutit, kuni köögiviljad hakkavad pehmeks muutuma. Lisa pune, hakkliha ja kuumuta veel mõned minutid. Lisa tomatipasta, purustatud tomatid, suhkur ja vesi ning maitsesta segu soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni ning seejärel alanda kuumust. Kata pott kaanega ja hauta umbes 45–60 minutit kastet aeg-ajalt segades.

Lasanje komplekteerimist alusta suuremat sorti ahjuvormi põhja kolmandiku hakklihakastmega täitmisest. Laota peale lasanjeplaadid ning vajadusel võid plaate väiksemaks murda, et kogu kaste oleks nendega ühekordselt kaetud. Määri peale pool hapukoorest, maitsesta soola-pipraga ning puista peale kolmandik riivjuustust. Lisa peale kolmandik hakklihakastmest, kiht lasanjeplaate, hapukoort, soola-pipart ja riivjuustu. Kõige peale laota ülejäänud hakklihakaste, veidike riivjuustu ning soovi korral tomativiile.

Kata ahjuvorm fooliumiga, küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, eemalda foolium ja küpseta veel 25–30 minutit, kuni lasanjeplaadid on pehmeks küpsenud. Võta lasanje ahjust välja ning enne lahtilõikamist lase lasanjel 15–20 minutit taheneda, et kihid kenasti koos püsiksid.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles