Tõeline põhjus, miks printsess Diana loobus sinisest silmapliiatsist

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Printsess Diana 2. veebruaril 1987, hästi on näha tema signatuuriks saanud sinine silmapliiats, millest ta hiljem loobus.
Printsess Diana 2. veebruaril 1987, hästi on näha tema signatuuriks saanud sinine silmapliiats, millest ta hiljem loobus. Foto: GP/MPI/Capital Pictures/GP/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Ka kümned aastad pärast oma surma on printsess Diana jätkuvalt moeikoon. Me mäletame teda stiilse ja ajatu stiili poolest, kuid ehk on paljud unustanud, et noorena paistis ta silma julgete ja tavatute meigivalikute poolest, mis polnud kuningliku pere liikmele ehk kõige sobivamad.

Nii näiteks armastas ta teinekord oma siniseid silmi sinise silmapliiatsiga rõhutada, kuid lõpuks ta loobus sellest tavast. Võiks ju eeldada, et nõudmine tuli kuningliku pere poolt – on neil ju ranged reeglid, kuidas tohib pereliige avalikkuses välja näha – kuid tegelikult otsustas ta selle ise, kirjutab The List.

«Ta oli inimene, kes oli avalikkuse tähelepanu all ja kes pidi end pidevalt avalikkusele esitlema,» meenutab Diana meigikunstnik Mary Greenwell. «Pole just eriti sobilik iga viie minuti tagant oma välimust muuta. Niisiis muutis ta veidi oma meiki – ta lihtsalt ei muutnud seda dramaatiliselt. Dramaatilised muutused ei sobi kellelegi, kes on Valges Majas või kuningliku perekonnaliikme ametis – see lihtsalt pole sobilik.»

Loe ka: Saatuslik suhe: 9 fakti printsess Diana ja Dodi Fayedi romansi kohta, mida sa veel ei teadnud

Greenwell selgitab, et koostöös Dianaga lõid nad natuke tagasihoidlikuma nö firmameigi, millele jäi ta kindlaks oma traagiliselt lühikese elu lõpuni. «Ma arvan, et beežid ja pruunid on lihtsalt nii palju ilusamad,» ütleb meigikunstnik. «Nii lihtne asi ongi.»

Greenwell pidas sündsaks, et Diana oma silmi meigiga rõhutab. «Ta armastas oma imelisi silmi rõhutada ja kandis palju ripsmetušši,» räägib ta. «Ta ei tundnud vajadust olla edev, niisiis oli meik pigem tagasihoidlik ja oludele sobilik.»

Meigikunstnik kinnitab, et Diana armastas katsetamist ja meiki ning nende koostöös püüdsid nad tagada, et printsess näeks alati imeline välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles