Prantsuse kunstnik MarieVic käib mööda Pariisi tänavaid koos emaga moeloojatele austust avaldamas

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Kunstnik MarieVic emaga Pariisi tühjadel tänavatel
Kunstnik MarieVic emaga Pariisi tühjadel tänavatel Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Paljud meist on leidnud eriolukorra ajal endale üha huvitavamaid uusi hobisid. Kes on avastanud enda jaoks aianduse, kes raamatute lugemise või muu toreda tegevuse. Prantsuse kunstnik MarieVic ning tema ema otsustasid oma igapäevaseks rituaaliks muuta hoopiski erinevate disainerrõivastega Pariisi tänavatel moekunstnikele austuse avaldamise, vahendab Vogue.

MarieVic elab igapäevaselt New Yorgis, kuid koroona pandeemia alguses otsustas ta naaseda oma kodulinna Pariisi. Tagasi jõudes leidis ta ühtäkki end kahetoalisest korterist koos oma suure kuhja erinevate disainerrõivastega. Kuna naine tundis end vähese ruumi ja isolatsiooni tõttu üsna rusuvalt, otsustas ta seda olukorda stiilselt ära kasutada. Nimelt sorteeris Marie kodus oma rõivaid ning otsustas, et praegu on õige aeg teha kummardus nende imeliste teoste loojatele. Kuna elavad emaga mõlemad Montaigne'i avenüü läheduses, tekkis tal mõte kaasata oma projekti ka ema Geneviéve.

«Kui ma Pariisi saabusin, pidin kõige pealt kaks nädalat karantiinis viibima. Tundsin end tõsiselt halvasti,» meenutab MarieVic. «Mul ei olnud võimalik külastada oma perekonda ega sõpru ning paljud mu pooleliolevad tööd jäid määramatuks ajaks pausile. Ühel hetkel otsustasin oma garderoobis veidi ringi vaadata ning hakkasin mõttes erinevaid kombinatsioone leiutama, kasutades ära kõiki disainerrõivaid, mis mu kapis leidus. Võin öelda, et armusin uuesti kõikidesse oma riietesse.»

Pärast eneseisolatsiooni lõppu, otsustas ta oma karantiini ajal tekkinud ideealgega edasi liikuda. «Ma ei suutnud seda tühja linna enam vaadata,» kirjeldab ta kurbust oma hinges. «Tühi Pariis oli ühelt poolt väga kaunis vaatepilt, teisalt vaimsel tasandil mõjus see mulle kohutavalt. Tundus, et Pariisist oli korraga saanud poe vaateaken, aga vahe seisnes selles, et kõik uksed olid lukustatud. Elan Montaigne'i avenüül, kus asuvad veel kaks mulle väga olulist kohta - minu ateljeed ja ema korterit. Me ei ela üksteisest kaugel ja soovisin temaga väga kohtuda. Seega mõtlesin välja võimaluse, milles on seotud nii lähedaste nägemine, värskes õhus viibimine, moodsate rõivaste kandmine ja austusavaldus nende loojate suhtes.»

Ta tegi emale ettepaneku hakata igapäevaselt kohtuma kindlates kokkulepitud asukohtades ning riietuda erinevatesse disainerrõivastesse. Naise ema oli nõus ning projekt sai endale nimeks «Montaigne avenüü». Siiani erinevateks kohtumispaikadeks nii teatrimaja trepp kui ka näiteks erinevate moemajade esised. Näiteks on nad koos külastanud nii Vogue, Gucci, Diori kui ka mitmete teiste moemajade uksetaguseid, seal juures alati rangelt kõiki riigis kehtestatud reegleid ja piiranguid järgides.

«Minu plaan on ühildada moodsat arhitektuuri kõrgmoega, et nende mõlema parimad küljed jõuaks ka täiesti tavalise inimeseni,» selgitab MarieVic oma valikut. «Kõige pealt töötan oma garderoobis erinevad kompositsioonid läbi, siis vahetame tänaval riideid ning poseerime üksteisest kahe meetri kaugusel seistes.»

Esimesel päeval seisid nad näiteks Champs Elysées teatrimaja esisel trepil. Geneviéve kandis punast Comme des Garçons nimelisest Louise Bourgeois'i kollektsioonist pärit kostüümi. MarieVic kannab punaseid siidist lühikesi pükse, mis on pärit Comme kollektsioonist ning need on kombineeritud stiilse beaniega.

Teised kollektsioonid on valitud kombineerituna mineviku ja tänapäeva trendidest. Emadepäeval jõudsid nad ka Gucci moemaja ette, kus MarieVic kannab karmiinipunast soomuskleiti, mis on disainitud Nicolas Ghèsquiere poolt. Geneviéve kannab punast siidist Balenciaga poolt disainitud täpilist kleiti. Naine ei ole öelnud, millal kavatseb oma projekti täpsemalt lõpetada. Küll aga tasub tema tegemistel silm peal hoida.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Many times, I wondered if artists would be inspired of this unexpected lockdown situation... In fact, my dear friend @_marievic_ was. After leaving her current home in New York to return to Paris, in order to be close to her family during the pandemic, MarieVic found herself staying at a second apartment owned by her mother, Geneviève. Comprising of just two rooms, MarieVic is sleeping in one; the other, however, is packed to the brim with pieces from Geneviève’s extraordinary collection of designer fashion and couture. Fascinated by the empty city, Marievic had the idea to use the deserted storefronts of Avenue Montaigne as backdrop for a fashion photoshoot. Remaining within the allowed distance from both their places, they performed an exercice de style... A daily ritual of social distancing. Read the full story on @voguemagazine #mothersday #fashionwindows #marievic #avenuemontaigne

A post shared by David Giroire (@david_giroire) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@_marievic_

A post shared by #INCOMMEDESGARCONS (@incommedesgarcons) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles