Ootamatu avastus: need toidud nõrgestavad sinu immuunsust

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Inimesed püüavad hea tervise nimel pidevalt oma menüüst midagi välja lõigata. Tegelikult on hoopis terve mõistus ainus, mida vajame. Sageli  püüame stressi leevendamiseks süüa toiduaineid, mis peaksid lohutust pakkuma ent hoopis nõrgestavad meie immuunsust.

Nagu öeldakse, et Roomat ei ehitatud ühe päevaga, nõuab ka tugeva immuunsuse ülesehitamine palju pingutusi, kirjutab Times of India. All on loetletud mõned toiduained, mida endale sisse sööme ent ei teadvusta, kuidas need pikaajaliselt meie immuunsust mõjutavad.

Maiustused

Mõõdukalt magusat süüa on normaalne ja ei põhjusta kahju. Kommid meeldivad paljudele, aga tihti puudub teadlikkus, kui palju suhkrut need sisaldavad. Liigne suhkru tarbimine põhjustab organismis põletikku ja see mõjutab meie tervist, nõrgestades valgeid vereliblesid. On teada, et valged verelibled võitlevad infektsioonide vastu, seega võib pikas perspektiivis liiga suure koguse kommide söömine põhjustada immuunsuse langust.

Maasikad

Marjad on tervisele väga kasulikud, kuid mõistlikus koguses. Maasikas muudab kõik toidud imeliseks, aga kas sa teadsid, kuidas need sinu immuunsust nõrgestada võivad? Maasikad vabastavad orgaanilist lämmastikühendit histamiini, mis reguleerib immuunreaktsioone ja füsioloogilisi reaktsioone soolestikus. Histamiini taseme tõus võib põhjustada põhjustada ninapolüüpe.

Kohv

Väga paljud alustavad enamasti oma hommikut imemaitsva kohviga. Ükskõik, mis parajasti elus ka toimub, on kohvitass meile kaaslaseks. Liigne kohvitarbimine põhjustab seedehäireid, puhitust ja maoärritust. Peale selle võib liiga suur kohvitarbimine põhjustada dehüdratsiooni. Kofeiin on diureetikum, mis võib tekitada iiveldust ja loomulikult ka immuunsuse nõrgenemist.

Kartulikrõpsud

Krõpsud muudavad iga seltskonnaürituse ja filmiõhtu paremaks, aga kas teadsid, et pakk rämpstoitu muudab su tervise viletsamaks? Ülemaitsestatud ja rasvast nõretavad krõpsud on kindlasti väga maitsvad, aga liigne sool võib pikas perspektiivis sinu immuunsust nõrgestada ja põhjustada kõrgenenud kolesteroolitaset ja vererõhku.

Jäätis

Jäätis on kuuma ilmaga parim asi maailmas, aga jällegi ainult mõistlikus koguses. Magus ja koorene jäätis on kõrge küllastunud rasvade sisaldusega maius. Tohutu suhkrukogus põhjustab organismile põletikku ja suurendab suhkrutaset organismis. Pea siis suvel jäätisega hoogu ja söö neid päevas maksimum kaks.

Kokkuvõtteks võime öelda, et kõike, mida liiga palju sisse sööd, ohustab ühel või teisel viisil sinu tervist. Tarbi mõistlikult!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles