Õed Foxid on spiritualismi maailmas tuntud nimed – just nende kummalised juhtumised on põhjuseks, miks omal ajal see liikumine üldse alguse sai. Kuid elu lõpus teatasid nad, et kogu nende teispoolsusega suhtlemise jutt oli suur pettus.

19. sajandi üks suurimaid ja plahvatuslikumaid religioosseid liikumisi oli kindlasti spiritualism. See sai aga alguse kolme õe – Leah, Kate’i ja Maggie – magamistoast. Õed Foxid elasid Hydesville’is New Yorkis. Ühel märtsikuu hilisel õhtul 1848. aastal hakkas 14-aastase Maggie Foxi ja 11-aastane Kate Foxi magamistoas juhtuma kummalised asjad.

Õhtul kostus majas kummalisi naksumisi ja koputusi. Need olid nii valjud ja nii reeglipärased, et perekond hakkas kahtlustama – nende majas kummitab. Eriti uskus seda ema Margaret, kes püüdis hingega ühendust saada, hakates temalt küsimusi küsima. Iga kord vastas hing koputades ning vastused olid väga täpsed. Margaret haaras küünla ning otsis maja läbi, kuid ei leitud kedagi, koputused aga järgnesid igale konkreetsele käsklusele.

Kommentaarid
Copy