Eriolukord lõppeb: millal on taas mõistlik reisimisele mõelda

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Koroonakriis tõmbas kriipsu peale paljude inimeste reisiplaanidele. Kuigi teatavasti saab eriolukord mõne päeva pärast läbi, jäävad teatud piirangud mõneks ajaks siiski kehtima. Võime sind lohutada vaid sellega, et varsti saabub kindlasti ka see aeg, mil võid ohutult oma kohvrid pakkida ning end taas reisile sättida, vahendab Wanderlust.

Paljud turismifirmad on spekuleerinud, et esimestele puhkusereisidele on mõistlik end seada alles juulis või augustis. Samas on teisi, kes pakuvad, et enne septembrit pole seda siiski piisavalt ohutu teha.

Millal on võimalik reisima minna?

Kindlasti peab arvestama sellega, et piirid ei avane kohe pärast eriolukorra lõppu. Paljud riigid ei ole pärast eriolukorra lõpetamist kindlasti kohe ei valmis ega nõus turiste vastu võtma. Ja isegi kui riik on külastajatele avatud, võivad neile kehtida siiski küllaltki ranged piirangud.

Mõni riik, näiteks Austraalia, on teatanud, et hoiab oma riigipiire lukus veel päris pikka aega. Samas ka selle otsuse vastu võtnud riikide turismiettevõtted on öelnud, et soovivad piiride avanedes oma turiste esimesel võimalusel teenindama hakata. Väidetavalt peavad nad juba praegu oma riigi valitsusega selleteemalisi kõnelusi.

Lennufirmad on asunud taas oma marsruute üle vaatama, aga teatavasti ei toimu lendude avamine samuti üleöö. Juba lennukite garaažidest väljatoomine võtab arvestatava aja ning kindlasti tuleb lennufirmadel arvestada uute lennuplaanide tegemisel ka riikidega, mis nii pea oma piire ei ava. See olukord muudab lennuliinide taastamise hulga keerulisemaks kui arvatagi oskame. Sama olukorraga seisavad silmitsi nii kõik laevafirmad kui ka bussireise korraldavad ettevõtted.

  • Kas praegu on mõistlik endale puhkusereise broneerida?
    Praegu puhkusereisi broneerides ei anna keegi sulle garantiid, et sinu reis tõesti toimub ning seda hiljem erinevatel põhjustel ei tühistata.
  • Kas saad praegu broneerides hiljem reisi tühistamise korral kogu raha tagasi?
    Olulisem kui kunagi varem on kasutada broneerimisel võimalikult korralikku ja väga usaldusväärset reisifirmat. Täpsemat informatsiooni saab siiski reisifirma käest ja seda ka puhkusereisi tühistamise korral.
  • Kas on võimalik saada lendude sooduspakkumisi?
    Jah ja ei. Paljud turismiettevõtted on ajutiselt loobunud sooduspakkumiste müümisest. Samas võib täishinnaga reisi ostmata jätmine päästa meid koroonaviirusega nakatumisest, mis on parem kui lotovõit. Teatavasti on pandeemia just lennuettevõtteid eriti tugevalt nurka surunud ning esialgu jäävad kehtima ka sotsiaalse distanseerumise meetmed, mis võivad kergitada puhkusereiside hindu.
  • Kas ma pean sotsiaalsesse distanseerumisse ja hügieeni tõsisemalt suhtuma ?
    Paljud turismiettevõtted loodavad peagi oma uksed reisijatele taas avada. Selleks, et meil kõigil oleks ohutum elada ja tulevikus ka reisida, on valitsus otsustanud sotsiaalse distanseerumisega seotud piirangute kestust pikendanud. Kuigi see ei pruugi meile meeldida, siis enda ja teiste ohutuse mõttes on mõistlik neist reelgitest igati kinni pidada. Paljud hotellid on eriolukorra ajal läbinud suurpuhastuse ning turistide ohutust arvesse võttes on uuenduskuuri läbinud ka turismiatraktsioone tutvustavad voldikud.

Eesti lennufirmad

AirBaltic taastab 18. maist esialgu neli otseliini Tallinnast.
Taaskäivituvad otselennuliinid Tallinnast Amsterdami, Oslosse ja Kopenhaagenisse. Otselend Vilniusesse taastub alates 25. maist.

NB! Lisame infot esimesel võimalusel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles