Armastatud jook, mis pikendab eluiga ja parandab tervist

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sa oled üks neist inimestest, kelle õhtuse rituaali juurde kuulub selle kuuma joogi joomine, siis on meil sulle häid uudiseid.

Grupp Hiina teadlasi Pekingist analüüsisid rohkem kui 100 000 inimese tervist, kelle terviseajaloos polnud märke südameinfarktist, insuldist või vähist, kirjutab iNews.

Inimesed jaotati kaheks: regulaarsed teejoojad (joovad rohkem kui kolm tassi nädalas) ja mitteregulaarsed teejoojaid (vähem kui kolm tassi nädalas). Vaatlus kestis seitse aastat.

Selgus, et regulaarsetel teejoojatel tekkis südamega probleeme teise grupi inimestega võrreldes 1,41 aastat hiljem, ka elasid nad 1,26 aastat kauem.

Neil oli samuti 22 protsenti väiksem risk südamehaiguste või insuldi tagajärjel surra. Teadlaste sõnul on võti just roheline tee, kuna see on polüfenoolide-rikas – just need ained aitavad võidelda südamehaigustega ja kõrge vererõhuga.

Musta teed aga pakutakse sageli piimaga, mis võib tee head mõju vähendada. Ka on see liigselt fermenteeritud ja polüfenoolid võivad kaotada oma positiivse mõju.

Uurimismeeskonna tulemused avaldati ajakirjas European Journal of Preventive Cardiology.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles