RETSEPT Suus sulav ahjukarbonaad seente ja sibulaga

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Et su kõht laupäeval kenasti täis saaks, tutvustame sulle mõnusalt värvilise ahjukarbonaadi retsepti.

Vaja läheb:

  • õli ja/või võid
  • 800 g seakaelakarbonaadi
  • 250 g värskeid šampinjone
  • 3 väikest sibulat
  • 0,5 dl konjakit (valikuline)
  • 2 dl rõõska koort
  • soola ja pipart
  • 1 väiksemat paprikat (valikuline)
  • maitserohelist
  • 1-2 tomatit (valikuline)

Viiluta seakaelakarbonaad ning pruunista viilud kergelt mõlemalt poolt. Tõsta hetkeks kõrvale. Pruunista potis viilutatud seened, sibulad ja paprika. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa konjak ning hauta aeg-ajalt segades viie minuti jooksul. Lisa rõõsk koor ja kuumuta veel 1-2 minutit. Aseta liha ahjuvormi, vala üle sibula-paprika-seeneseguga, kata ahjuvorm kaane või fooliumiga ning hauta 175-kraadises ahjus 30 minutit või kuni liha on muutunud pehmeks. Serveeri soojalt koos kartulite, riisi või köögiviljadega.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles