FOTOLUGU ⟩ Viljandi teatrirahvas leiutas erandi, et publik oma koju lasta

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Artikkel jätkub
1 / 57
Järgmine
Ugala teater eriolukorra ajal. Korraldusjuht Heigo Teder alustas eriolukorra alguses fotoprojektiga, millega vahendades teatrisõpradele Ugala teatri töötajate pilte ja mõtteid.
Ugala teater eriolukorra ajal. Korraldusjuht Heigo Teder alustas eriolukorra alguses fotoprojektiga, millega vahendades teatrisõpradele Ugala teatri töötajate pilte ja mõtteid. Foto: Heigo Teder/Ugala

Teatavasti sulgesid pärast eriolukorra väljakuulutamist päevapealt oma uksed ka kõik Eesti teatrid. Sellest olenemata ei jätnud Ugala teatri korraldusjuht Heigo Teder teatrisõpru infosulgu. Ta haaras mõned päevad pärast eriolukorra välja kuulutamist kaamera ning külastas igal päeval erineva kolleegi aknatagust, pildistas neid ning ajas nendega juttu.

Tehtud fotodest ja Ugala töötajate mõtisklustest sai kokku üks huvitav fotoprojekt. See koosneb 56-st pildist ja 59. inimese mõtisklustest.

«Neljapäeval, 12. märtsil, kui hommikune etendus Ugala teatris oli lõppenud, proovisaalis käis usin töö uuslavastusega ning majarahvas valmistus õhtuseks etenduseks, peatasime poole päeva pealt omapoolse ennetava meetmena teatris töö, seniks kuni saabub selgus, kuidas võimalikult ohutult nii publiku kui ka teatrirahva jaoks etendustegevusega jätkata. Samal õhtul kuulutas valitsus välja Eestis kehtiva eriolukorra, mis pärast tänast lõppeb. Kaks kalendrikuud oli Ugala teater suletud ja töötajad viibisid kodudes,» kirjeldas Heigo Teder teatri töö seiskamist pärast eriolukorra lõppemist oma Instagrami kontole lisatud postituses.

Fotoprojekt sai alguse igavusest

Heigo tõdeb, et projekti sai alguse sellest, et ta ei jaksanud enam nelja seina vahel istuda.

«Nii ka mina. Aga kaua sa ikka nelja seina vahel oled. Sättisin teleobjektiivi kaamerale ette ja hakkasin kolleegidel akende taga külas käima. Samal ajal kui inimestest koduakendel-aedades pilti tegin, sain loetud minutite jooksul nende kõigiga ka juttu ajada – seda kõike turvalisest kaugusest. Kokku sai sel moel fotodele jäädvustatud 59 inimest. Need põgusad kohtumised olid mu jaoks eranditult täis tohutut rõõmu taasnägemisest ja vaimustumist. Vaimustumist kolleegidest ja sõpradest, kes Ugala teatris töötavad. Õppisin selle kahe kuuga veelgi enam lugu pidama inimestest, kellega olen viimased aastad koos töötanud.»

Lõpetuseks lisas ta, et õppis selle kahe kuuga veelgi enam lugu pidama inimestest, kellega on viimased aastad koos töötanud: «Homsest lõppeb eriolukord. Lähen hommikul teatrisse tööle kerge meele ja sammuga. Selliste inimestega, kes meil siin Viljandis teatrimajas töötavad, pole vaja karta raskusi ega keerulisi aegu. Üheskoos saame hakkama.»

Artikkel jätkub
1 / 57
Järgmine
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles