RETSEPT Krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega.
Krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega. Foto: Taimne Teisipäev

Hommikuks pakume sulle midagi eriti kerget ja maitsvat - krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega.

Vaja läheb:

Leib:

  • 8 viilu leiba
  • 1-2 spl kikerhernejahu (sobib ka kaera- või tatrajahu, aga võib ka täiesti ära jätta)
  • 2 spl sojakastet
  • 2 spl õli või kookosrasva
  • soola, pipart ja/või erinevaid ürte

Hummus:

  • 200 g kikerherneid
  • 2 spl õli
  • soola

Köögiviljad:

  • 1 paprikat
  • 1 porgandit
  • 1 suuremat sibulat
  • 1 küüslauguküünt
  • 250 g šampinjone
  • õli
  • soola, pipart, ürdisegu ja sojakastet
  • soovi korral meelepärast maitserohelist

Leiva valmistamine:

Sega kokku sojakaste, purustatud küüslauk ja maitseained. Pintselda leivad ühtlaselt seguga kokku. Aseta leiva paneerimiseks taldrikule väheke jahu. Prae leivad õlis mõnusalt krõbedaks.

Hummuse valmistamine:

Loputa ja nõruta kikerherned läbi sõela. Lisa koos õliga kaussi ning püreesta ühtlaseks seguks. Maitsesta vastavalt enda soovidele soola, pipra, sojakastme või ürtidega.

Grillitud köögiviljade valmistamine:

Haki köögiviljad 0,5-1 cm läbimõõduga ribadeks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud pannile. Pintselda õliga korralikult üle, raputa maitsestamiseks peale soola, pipart ning muid meelepäraseid maitseaineid. Grilli köögivilju 200-kraadises ahjus, kuni need on muutunud pehmeks ja kuldpruuniks.

Serveerides aseta 2 spl hummust krõbedale leivale, lisa köögiviljad ning soovi korral võid juurde lisada ka salatilehti või meelepärast maitserohelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles