Kohtingutreener annab nõu: 6 asja, mis tõukavad mehe eemale

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Kohtingutreener Matthew Hussey ja tema vend Stephen on pühendunud sellele, et aidata inimestel leida paremaid viise oma suhete loomiseks ja nende elus hoidmiseks. Nad mõistavad, et enamik inimesi ei taha mängida mänge, et suhet põnevana hoida, kuid märgivad, et alateadlikult võime seda siiski teha.

«Alateadlikult võivad nii mehed kui naised käituda väga erinevatel viisidel, leevendamaks oma hirmu, et ühel päeval nende partner ootamatult enam neid ei armasta või jookseb kellegi teisega minema,» kirjutab Stephen leheküljel How To Get The Guy. «Aga see võib igal hetkel niikuinii juhtuda. Meie partner ei pea mitte korra valima meiega jääda, vaid ta peab valima meiega jäämise iga päev.»

Seega on arusaadav, et see väljavaade teeb inimese ebakindlaks ning püüdes suhtest kinni hoida, võivad nad tahtmatult partneri eemale tõugata või luua toksilist energiat täis suhte. On ka kolmas variant: naine võib lõpetada koos mehega, kes on sama ärev kui ta ise. Stephen aga kinnitab, et kõike seda saab vältida – eeldusel, et sa enne teed kindlaks, kus sa eksinud oled. Ta toob välja kuus käitumismustrit, mis mehi eemale tõukavad. Kirjutame siin küll heterosuhetest, kuid need on käitumismustrid, mis võivad tekkida igas suhtes ja samuti võib mees, kes nõnda käitub, naise eemale peletada.

  1. Püüdes rohkem veeta kvaliteetaega, võtab ta mehe sõpradelt ära.  Kõik tahavad veeta lisakvaliteetaega inimesega, kellega nad deidivad. Probleem tekib siis, kui sa näed aega, mille ta veedab teistega, ajana, mille ta varastab sinu arvelt. Püüa mõista, et ka suhtlus sõpradega on oluline.
  2. Ta muretseb, et edu võtab mehe talt ära. Muutused suhtes võivad olla hirmutavad. Ja kui mees on edukas ja saavutab oma eesmärke, siis võib naine muretseda, et tema jaoks ei jäägi enam aega. Tark inimene suhtes teab, et partneri edu tasub tähistada, mitte seda karta.
  3. Ta tahab, et teda asetatakse perest alati ettepoole. Kui mees on oma perega lähedane ja sinul tekib vajadus olla perekonnast alati prioriteetsem, märkab perekond seda kiirelt. Ja kui sa juba hakkad looma distantsi tema ja ta perekonna vahele, saab sellest sild, mida pärast põletamist on raske üles ehitada. Pigem leia viis hinnata seda, et ta on perekonnaga lähedane ja austa seda.
  4. Ta tahab, et mehel poleks sõbrannasid. Kõik mehed (ega naised) pole pühakud, kuid kui naine tunneb vajadust lõigata ära kõik suhted, mis tal vastassugupoolega on, siis see tähendab, et ta ei usalda oma partnerit või on tal probleeme usaldusega. Elu on liiga lühike, et muretseda asjade pärast, mis võivad olla alusetud. Kui ta on hea kutt, siis usalda teda, kuniks ta tõestab vastupidist.
  5. Ta nõuab mehelt, et teda õnnelikuks tehtaks. Suhtes peab kindlasti olema usaldus, kuid põnevus säilib suhtes siis, kui leitakse tasakaal andmise ja võtmise vahel. Kui mees tunneb, et on ainuisikuliselt vastutav naise õnnetunde eest, siis tekitab see palju stressi ja viib ühepoolse suhteni. Mees tahab mängelda, flirtida, tunda, et te mõlemad toetate üksteist – nii headel kui halbadel aegadel.
  6. Ta ohverdab oma plaanid, et mehe eluga rohkem kohanduda. Kui naisel on elus plaanid, ei tohiks ta neist mehe huvide nimel loobuda. Tema enda ihad, eesmärgid, hobid on just asjad, mis teevad naisest huvitava inimese ning mees imetleb teda selle eest, kui ta endale truuks jääb.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles