Tõeline põhjus, miks prints Philip kuningannast eraldi elada eelistab

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip 12. oktoobril 2018. aastal Yorki printsess Eugenie ja Jack Brooksbanki pulmas.
Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip 12. oktoobril 2018. aastal Yorki printsess Eugenie ja Jack Brooksbanki pulmas. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip on praeguse pandeemia ajal taasühinenud, olles Windsori lossis koos isolatsioonis, kirjutab express.co.uk. Tavapäraselt eelistab Philip kuningannast siiski eemal elada, aga miks?

Prints Philip ning kuninganna Elizabeth elavad hetkel koos Windsori lossis, sest Ühendkuningriik on koroonaviiruse tõttu karantiinis. Tavaliselt elab Philip aga täiskohaga kuninglikus Sandringhami mõisas Norfolkis, mida peetakse kuningliku perekonna armastatuimaks residentsiks. Kuninganna jagab oma aega erinevate kuninglike maavalduste vahel, ent enamasti viibib ta siiski Londonis asuvas Buckinghami palees.

Kaitseprillidega prints Philip ja kuninganna Elizabeth II 20. oktoobril 2005. aastal Londoni Ülikooli kolledžis laseroperatsiooni demonstratsiooni vaatamas.
Kaitseprillidega prints Philip ja kuninganna Elizabeth II 20. oktoobril 2005. aastal Londoni Ülikooli kolledžis laseroperatsiooni demonstratsiooni vaatamas. Foto: D Mail/M Dunlea/PA Wire/PA Images/Scanpix

Selle aasta juunis tähistab prints Philip oma 99. sünnipäeva, tõenäoliselt koos kuningannaga karantiinis olles. Nende eest hoolitseb piiratud arv personali ning kuulduste kohaselt naudib paar koosveedetud aega väga. Hiljuti andis anonüümne allikas ajakirjale Vanity Fair kommentaari, et kuninganna on Windsoris olles "suurepärases tujus". "Üks toredamaid asju kuninganna jaoks on see, et ta saab oma abikaasaga tavapärasest rohkem aega koos veeta," ütles allikas veel. "Nad õhtustavad koos ning minu arvamuse kohaselt on kuninganna sellest generatsioonist, kes end õhtusöögi tarbeks kaunilt riide paneb. Lisaks käib Elizabeth ka iga päev ratsutamas ning naudib igakülgselt praegust aega."

94-aastane kuninganna Elizabeth osaleb siiani regulaarselt kuninglikus elus ning tavaliselt on tal vägagi tihe graafik. Prints Philip aga taandus kuninglikust elust ametlikult 2017. aastal, mis tähendab, et ta ei osale enam avalikel üritustel. Oma elu jooksul on Philip osalenud rohkem kui 22 000 erineval kuninglikul kohtumisel ning oli tihti kuninganna Elizabethi saatjaks. Nüüd, kui Philip kuninglikku pensionipõlve veedab, eelistab ta Buckinghami palees toimuva sigina-sagina asemel oma aega veeta Sandringhami maa-alal asuvas rahulikus ning eraldatud Wood Farmi talus.

Kuninganna Elizabeth II ja prints Philipi pulm 1953. aastal.
Kuninganna Elizabeth II ja prints Philipi pulm 1953. aastal. Foto: PA Wire/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kuninganna väga tiheda graafiku juures on palju loogilisem, et tema peamiselt Buckinghami palees elab, ent Elizabeth leiab oma graafikus siiski aega, et Philipit võimalusel külastada. Kuninglikku siseringi kuuluv inimene on varasemalt kommenteerinud, et kuninganna soovib, et Philip saaks oma pensionipõlve nautida ning et mees on selle ära teeninud. "Elizabet teab Philipit liiga hästi - kui mees oleks jätkuvalt kuningliku elu keskel, siis tunneks ta endas kohustust sellest osa võtta. Wood Farmis olemine tähendab, et ta pole liiga kaugel, ent siiski piisavalt, et lõõgastuda," räägib allikas.

Kuninganna Elizabeth ja prints Philip 25. detsembril 2017. aastal peale Sandringhami kirikus toimunud jõulujumalateenistust autot ootamas.
Kuninganna Elizabeth ja prints Philip 25. detsembril 2017. aastal peale Sandringhami kirikus toimunud jõulujumalateenistust autot ootamas. Foto: ALASTAIR GRANT/AP/Scanpix

Kuninganna liitub Philipiga Norfolkis iga aasta detsembris, mil kuninglik paar koos jõule tähistab. Nendega liituvad pühade ajal ka teised pereliikmed, ent uue aasta alguses on Elizabethil ja Philipil võimalus ka veidi aega kahekesi olla. Kuninganna lahkub Sandringhamist tavaliselt veebruaris, oma isa kuningas George VI surma aastapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles