NEIUD, PILK PEALE ⟩ Meeste arvamused sellest, millal koosolemisest tõeliselt suhe saab

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Peale mõningat koosolemist esitavad nii mees kui naine vastastikku enamlevinud küsimuse: kes me nüüd üksteisele oleme? Suhte järgmine samm võetakse ette siis, kui inimesed tunnevad, et on valmis midagi enamat arendama, kirjutab Your Tango.

Kindlasti ei tasu minna Google’isse vastuseid otsima, millal on õige aeg teine omale kallimaks paluda. Aga kui kaua ikkagi peaks enne koos olema, et suhe uuele tasemele viia?

Meest ja naist mõlemat tabab uue suhte alustamisel kerge mure, sest nad muutuvad potentsiaalse partneri ees haavatavaks. Mees või naine ei tea, kas ta üldse meeldib uuele silmarõõmule. Võiks arvata, et naised kogevad uue suhte ametlikuks tegemise eel närvipinget, aga tegelikult tunnevad ka mehed sarnast ärevust.

Ühelt mehel potsatas foorumisse järgmine kiri:

«Üks asi, millest ma aru ei saa, on see, et kui kaua paarid tavaliselt ootavad, enne kui end ametlikuks nimetavad? Mul on sel nädalal neiuga kolmas kohting ja sellest kolmandast saan ma tavaliselt kohe aru, kas ta on minust pikemas perspektiivis huvitatud või mitte. Tean, et võib veel liiga vara olla, aga kuna ta meeldib mulle väga, mõtlen, millal teda omale tüdrukuks paluda?»

15 meest avaldavad arvamust, kui kaua tuleks kohtingul käia ja seejärel suhe ametlikuks teha:

1. Kui olukord on küps ja piisavalt veider

«Mu naine heidab siiani mulle ette, kui kohtusime ja ta pidi ise kahe kuu pärast küsima,  kas me oleme nüüd paar. Ma polnud suhetes eriti kogenud, aga alles seejärel taipasin talt pärida, kas soovib minu tüdruksõbraks saada. See nägi täiesti tobe ja kiretu välja. Ma lihtsalt eeldasin, et kui inimesed pole enam keskkoolis ja suhteid loovad, siis asjad on ka küsimusteta iseenesest mõistetavad.»

2. Sõltub sellest, kellelt küsid

«Kui küsid minult ja mu naiselt, millal meie suhe algas, vastan mina, et juulis ja naine ütleb detsembris. Ma arvan, et suhe algas siis, kui me üksteist iga päev nägema hakkasime.»

3. Siis, kui olete 24/7 koos

«Suhe algas siis, kui olime iga päev kõik vabad hetked koos.»

4. Mitte kunagi: ametlik suhte algus on lihtsalt müüt

«Kogu see väljend «millal ollakse ametlik paar», mõeldi välja ülikoolis käivate inimeste poolt, kes mitmega korraga kohtamas käimist täiskasvanuks olemisega võrdlesid.»

5. Kui oled arutanud ja sedasi kokku leppinud

«Käi nii paljudega kohtamas, kui tahad, aga kui sul on vaid üks inimene, siis ka see on okei. Õiglane on ka teiselt inimeselt sama oodata, kuni pole sellel teemal midagi konkreetset kokku leppinud.»

6. Kohe algusest

«Ma ei astuks iial kellegagi suhtesse, kes käiks samal ajal teistega kohtamas. See ütleks mulle kohe ära, kas ta on huvitatud või ma olen seni lihtsalt mängukann, kuni leidub keegi uus ja põnevam.»

7. Siis, kui sind ei huvita enam keegi teine

«Sõltub täiesti inimesest. Iga kord, kui olen kellegagi kohtamas käinud, kaob mul suhteliselt ruttu huvi teistega rääkida – isegi siis, kui me pole end «ametlikuks paariks» tunnistanud.»

8. Kui see sobib sinu isiksusega

«Igal inimesel on oma viis naistega tutvumiseks. Isiklikult kohtusin vallalisena väga paljudega, aga enne kui uue neiu leidsin, tegin kindlaks, et eelmisega on lõpparve tehtud. Või siis veendusin, et mu mõlemad partnerid teavad, et suhe pole ametlik ja ma veetsin ka teistega üheöösuhteid. Andsin sellest alati teisele teada, ehkki sõbrad pidasid mu väljaütlemist veidraks.»

9. Kui olete esimest korda seksinud

«Ma ütleksin, et umbes kuu pärast tutvumist oleks minu jaoks realistlik. Pakun välja, et siis, kui olete seksinud, oleks aeg ta omale kallimaks paluda.»

10. Kui olete üksteisest väga sisse võetud

«Kohtusin oma tüdruksõbraga eelmisel esmaspäeval ja juba neljandal kohtingul leppisime kokku, et oleme paar. Minu jaoks on see imelik, kui asi võtab aega terve kuu. Ausalt öeldes me väga naudime oma suhet ja et jätsime suhtele eelneva stressirikka perioodi vahele.»

11. Kui ei suuda taluda mõtet tema kaotamisest

«Kui ma oma tüdruksõbraga alles kohtusin, suhtlesin samal ajal veel paari naisega. Mitte midagi füüsilist polnud, aga kompasin maad ja tahtsin leida enda kõrvale õiget inimest. Jõudsin lõpuks punkti, kus tahtsin ainult selle ühega koos olla ja ei suutnud taluda mõtet, et keegi teine võiks ta endale saada.

Ühel päeval tegingi oma kavatsused selgeks. Ma ei mäleta, mida täpselt ütlesin, aga umbes midagi sellist tobedat: «Noh, kas sa tahad mu tüdruksõbraks hakata, sest ma tahaksin küll sinu poiss-sõber olla?» See oli natuke veider, aga töötas.»

12. Umbes kolme nädala pärast

«Mina saan umbes kolme nädala jooksul teada, kas kujutlen end temaga koos olemas. Kui ma ei suuda seda ette kujutada, katkestan suhtlemise. Paljudel inimestel võtab otsustamine kauem aega, seetõttu tõstatangi teema alles siis, kui olen täiesti kindel.»

13. Pärast kolmandat või neljandat kohtingut. Punkt.

«Ma arvan, et umbes pärast kolmandat või neljandat kohtingut tean, kas neiu meeldib mulle või mitte. Samuti ei hakka ma suhtes olema inimesega, kes vajab otsuse langetamiseks mitut kuud.»

Nagu üle kümne mehe vastusest selgub, siis otsustamine on ikkagi mehe enda käes. Mehel tuleb ise tajuda, kas partner on järgmiseks sammuks valmis, aga samas ei tasu küsimusega liiga kaua oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles