Viis näonahka noorendavat maski, mida on lihtne valmistada

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Soovid, et sinu nahk näeks välja noorem, kuid ei taha kallitele maskidele väga palju raha kulutada? Meil on sinu probleemile lahendus! HealtSite.com tutvustab sulle viite imelist näomaski, mis aitavad su näonahal noorena püsida.

Paljud inimesed otsivad abi botoxist ja plastilisest kirurgiast, millele ei järgne alati oodatud tulemust. Nii üllatav kui see ka pole, saad naturaalseid ja usaldusväärseid näonahka noorendavaid maske teha ilma kodust lahkumata. Järgnevad viis maski sisaldavad lihtsaid ja käepäraseid komponente ning nende valmistamiseks kulub väga vähe aega.

1. Sidrunimask

Teatavasti sisaldab sidrun palju antioksüdante ja C-vitamiini. Need on ka suurepärased vananemisvastased vahendid, mis toimivad suurepäraselt ka näonahale määrides

Üheks maskiks vajad täpselt ühte sidrunit ning loputamiseks puhast vett. Valmistamine: pigista mahl sidrunist välja ja kanna ühtlaselt otse nahale. Hoia seda nahal 15 minutit ning loputa nägu veega korralikult puhtaks.

1.2 Sidrunimask piimaga

Sul läheb vaja 1 tl sidrunimahla, 1/2 tl piima ning 1 tl munavalget.

Valmistamine: Sega kõik koostisosad kokku ning kanna ühtlaselt nahale. Hoia peal 15 minutit ja loputa nägu hoolikalt külma veega.

Foto: Unsplash

2. Kookosemask

Kookos sisaldab hulgaliselt nahale kasulikke rasvu, proteiini ja E-vitamiini. Need niisutavad mõnusalt su nahka ning hoiavad teda noorena.

Valmistamiseks vajad ühte kookospähklit ja sooja vett. Valmistamine: Määri kookospiim nahale ning hoia seda peal 20 minutit. Seejärel loputa nägu sooja veega.

Foto: Unsplash

3. Papaiamask

Papaia sisaldab hulgaliselt A-vitamiini, mis on teatavasti hea ka sinu silmadele. A-vitamiini sisalduse tõttu on see hea ka sinu nahale. Samuti on see rikastatud E-vitamiini ja paljude antioksüdantidega, näiteks beetakaroteeniga, mis lisab su nahale tugevust ja nooruslikkust. See eemaldab ka surnud naharakke, mis muudavad naha elastsemaks.

Maski valmistamiseks vajad täiesti küpset papaiat, sooja vett või roosivett. Valmistamine: püreesta papaia pehmeks massiks ning seejärel kanna see näonahale. Hoia peal 15 minutit ning loputa nägu sooja vee või roosiveega puhtaks.

Foto: Unsplash

4. Roosivesi

See on üks enim kasutatavaid komponente nahahoolduses. Roosiveel on nahka ja poore puhastav toime. Samuti vähendab ka punetust ning pehmendab nahka.

Maski valmistamiseks vajad 2 tl roosivett, 3-4 tilka glütseriini ja 1/2 tl sidrunimahla. Valmistamine: sega kõik omavahel kokku ning kanna vatipadja abil ühtlaselt näole. Kasuta seda igal õhtul enne magamaminekut.

Foto: Unsplash

5. Kurgi-kohupiimamask

Kurk sisaldab palju C-vitamiini ja koffeiini. Need koostisained aitavad vabaneda ka tumedatest silmaümbrustest. Kurk sisaldab 80-90% vett, mis niisutab nahka ja hoiab teda tervena. Teisest küljest sisaldab kohupiim piimhapet, mis aitab ka nahka noorendada. Kasutades kurgi-kohupiimamaski mõne kuu jooksul kahel korral nädalas, on tulemuseks terve ning nooruslik nahk.

Maski valmistamiseks vajad poolt tassi kohupiima ja 2 tl riivitud kurki.

Sega koostisosad kokku, kanna ühtlaselt nahale ning lase sel 20 minutit mõjuda. Seejärel loputa nägu sooja veega.

Foto: Unsplash
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles