Lihtne nipp, mis muudab maasikate külmutamise oluliselt lihtsamaks

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Paljud meist armastavad maasikaid (ja ka teisi marju) sügavkülmutada, et neid ka kuid hiljem tarbida. The Spruce Eats jagab sinuga ühte nippi, mis marjade külmutamise palju lihtsamaks muudab. Lisaks jagab nõuandeid, kuidas saaksid neid marju hiljem kasutada.

Külmutamine

Esmalt pese maasikad korralikult puhtaks ning lase neil mõned minutid nõrguda. Eemalda rohelised osad. Lõika maasikad väiksemateks tükkides, et saaksid korraga hoiustada võimalikult palju marju. Eriti väiksed maasikad võid jätta ka soovi korral lõikumata.

Laota puhastatud ja lõigutud maasikad taldrikule ning aseta see umbes kaheks tunniks sügavkülma. PS! Ära taldrikut kata. See aitab vältida maasikate üksteise külge kleepumist.

Aseta marjad külmutuskotti või -konteinerisse. Kindlasti kirjuta peale külmutamise kuupäev ja kogus.

PS! Soovitatavalt ära hoia maasikaid sügavkülmas üle kuue kuu, sest kuigi nad ei rikne, hakkab nende kvaliteet siiski kahanema.

Kuidas külmutatud maasikaid kasutada?

Need suurepärased marjad sisaldavad endas palju antioksüdante, mineraale ja vitamiine ning neid on võimalik kasutada väga mitmel erineval viisil:

  • Valmista suurepäraseid smuutisid, jäätise- ja piimakokteile või valmista nendest maitsvaid magustoite. Näiteks lisa maasikaid maitsestamata jogurtisse või sega need kokku teiste puuviljade ja marjadega.
  • Valmista maitsvat moosi. Kindlasti tuleks marjad enne moosi valmistamist taas üles sulatada. Marju kapist välja võttes pead lihtsalt arvestama sellega, et neid ei ole mõistlik uuesti külmutada. Sulata marjad üles, lisa neile veidi vanilli- ja roosuhkrut ning saadud kastet saad lisada näiteks jäätisele.
  • Valmista maitsvat maasikasorbetti või -jäätist. Kõlab irooniliselt, aga jäätise valmistamiseks on vajalik eelnev maasikate sulatamine. Muretsemiseks pole aga põhjust, sest tulemus on sama maitsev nagu siis, kui kasutad maiuse valmistamiseks värskeid marju.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles