10 üllatavat fakti rindade kohta, mida sa varem ei teadnud

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Rinnad on vaimustavad! Ja vaimustavalt huvitavad.
Rinnad on vaimustavad! Ja vaimustavalt huvitavad. Foto: Dainis Graveris on Unsplash

Naisi on õnnistatud ühe vaimustavaima kehaosaga maailmas – rindadega! Need meeldivad meestele ning ka naistele endale, kirjutab portaal The Frisky.

Rinnad ei näe mitte ainult head välja, vaid on samal ajal ka lõbusad ning äärmiselt vajalikud. Ent lisaks eelmainitutele on rinnad ka väga huvitavad ning nende kohta on liikvel mõningaid väga huvitavaid fakte. Siit leiad neist kümme!

Rinnasuurendusopid

Rindade suurendamine on üks kõige levinumaid operatsioone. Ameerikas tehakse igal aastal rohkem kui 300 000 sellist operatsiooni.

Ebavõrdne suurus

Naine, kas oled kunagi märganud, et üks sinu rindadest on suurem kui teine? Tavaliselt on see nii juba puberteedist alates, ent muretseda pole vaja. See on üsna tavaline ning esineb umbes 60–70% naistest. Üllataval kombel on tavaliselt suurem vasakpoolne rind.

Rindade kaal

Keskmine rind kaalub 500 grammi. Ent rinnad võivad tegelikkuses oma suurusest lähudes vägagi rasked olla. Rinnad võivad kaaluda 225 grammist 9 kiloni ning nendes asub 4–5% kogu kehas olevast rasvast.

Lõtvub ja lohiseb

Lõtvuvad rinnad on reaalsus, mille muutmiseks ei saa midagi ette võtta. Aja möödudes asendub rindades asuv sidekude rasvaga, mistõttu need vajuvad allapoole. Kuna rindades pole lihaseid, siis ei saa nende lõtvumisest ei üle ega ümber. See lihtsalt juhtub.

Vale suurus

Üheksal juhul kümnest kuulud sa 80% naiste hulka, kes kannavad vales suuruses rinnahoidjat.

Uneprobleemid

Asend, milles sa magad, võib su rindade kuju muuta. Seega maga ettevaatlikult, et oma meloneid mitte lömastada.

Kõige kuivem koht

Rindu ümbritsev nahk on kõige altim kuivaks muutuma, seega kasuta seal võimalusel alati niisutavat kreemi, kui oma naha eest hoolitsed.

Möllavad hormoonid

Rindade suurus ning kuju võivad kuust kuusse muutuda, kui su hormonaalne tase kõigub. Täpsemini juhtub see päevade ajal: siis võivad su rinnad lausa korvi võrra tavapärasest suurusest erineda.

Suitsetamine viib lõtvumiseni

Teadaanne kõigile suitsetajatele – ka see võib rindades lõtvumist esile kutsuda, kuna sigarettides olevad kemikaalid lõhuvad kehas elastiini, mis nahka (ja rindu!) pringina hoiab.

Rinnapiim

Rinnapiim ei ole tegelikult ei toit ega jook, sest seda käsitletakse teglikult hoopis kui kude. Rinnapiim sisaldab palju toitaineid, hormoone, valke, bioaktiivseid molekule ning palju muud. Selles valguses on vägagi selge, miks lapse rinnaga toitmine niivõrd oluline on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles