PUUST JA PUNASEKS ⟩ Kui kahjulik ikkagi on meigiga magama jääda ja mida teha, kui see on juhtunud

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Ka kõige tublimal naisel on seda elus vast korra ette tulnud, et pärast pikka õhtut lihtsalt ununeb meik maha võtmata. See võib tunduda kahjutu, kuid voodisse pugemine nõnda, et nägu meigitud, võib teha rohkem kahju kui vaid su linasid määrida.

«Meigiga magamine on väga halb, kuna see ummistab su poore,» selgitab Mt Sinai haigla kliiniline professor Samer Jaber väljaandele The Healthy. «See võib märgatavalt teha hullemaks punne, naha kuivust ja ärritust.» Märkimata ei saa jätta ka enneaegset vananemist.

Su nahk kasutab uneaega selleks, et taastuda päeva jooksul kogetud stressist. Samuti on see aeg, kui aetakse pealt surnud nahk ja uuendatakse rakke. Kuid kui kiht meiki jääb näkku, lood sa naha loomulikule puhastusprotsessile takistuse. Samuti kleepuvad ohtlikud vabad radikaalid meigikihi külge, tehes lihtsamaks neil sinu naha kahjustamise. Vabad radikaalid lõhuvad kollageeni, mis ajaga saab nähtavaks kortsude ja enneaegse vananemisena.

Meigiga magamine kahjustab ka su silmi – suurendab põletikuriski, põhjustab punetust ja võib tuua kaasa võrkkesta kahjustuse. Silmad on väga õrnad, seega silmameik tuleks alati maha võtta.

Dr Jaber soovitab igal õhtul nägu pesta, mis aitab tagada, et meik on maas. Rasuse nahaga inimestele sobivad rohkem näovahud ja meigieemalduslapid, tundlikule nahale sobib paremini mittevahutav puhastusvahend.

5 sammu, kuidas päästa nahka, kui oledki meigiga maganud

Kui juhtub, et siiski jääd meigiga magama, siis The Indian Express pakub lahenduse, kuidas olukorda vähegi päästa.

  1. Eemalda meik. Loomulikult on see esimene samm.
  2. Toniseeri nahka. See on absoluutselt vajalik ja toonik olgu alkoholivaba. Hea, kui sul on kodus roosivett, see aitab eemaldada ka viimasedki meigijäägid.
  3. Koori (õrnalt). Õrn koorimine päästab ummistunud poorid, kuid kindlasti ära ole nahaga liiga karm.
  4. Turguta nahka maskiga. Hea mask toidab nahka ja aitab sel taas elustuda.
  5. Masseeri. Hea pikk massaaž aitab verel taas käima saada. Selleks kasuta näoõli ja masseeri nahka 5-8 minutit.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles