RETSEPT ⟩ Valmista ise: pestotäidisega veiserull

Pilt on illustratiivne.

FOTO: Shutterstock

Lähme nädalavahetusele vastu ühe eriti toeka retseptiga.

Vaja läheb:

  • 150-200 g pestot
  • soola ja pipart
  • 1 kg lihaveise kõhuäärt

Valmistamine:

Laota lihaveise kõhuäär tööpinnale ning maitsesta korralikult soola ja pipraga. Määri pesto ühtlase kihina lihale ja jäta umbes sentimeeter servadest puhtaks. Keera liha tihedasti rulli nii, et lihakiud jääksid jäävad piki rulli jooksma. Seo rull 4-5 cm pikkuste vahede tagant kööginiidiga kinni ning pruunista ümberringi kuumal pannil õlis. Seejärel keera rull fooliumisse ja küpseta 200-kraadises ahjus/kuumade süte kohal või grillahjus umbes 1,5 tundi. Kui liha on kenasti küps, eemalda foolium ja kööginöör ning lõika rull meelepärase suurusega viiludeks. Sobib söömiseks nii soojalt kui külmalt. Serveeri koos värske salatiga.

Head isu!