Hollywoodi staaride ilusaladused, mis on kasulikud, ohtlikud, aga ka naljakad

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: akg-images/akg-images/Scanpix

Kui arvad, et praeguse aja staarid näevad ilu nimel palju vaeva, siis pole see midagi võrreldes sellega, mida kunagised Hollywoodi staarid enda väljanägemise nimel tegid. Alates ilunippidest, mida ükski inimene kodus järgi teha ei oska, lõpetades ülimagusate saladusteni, mida oma rutiinidesse lisada soovid.

Siin on 15 maailmakuulsa Hollywoodi staari ilusaladused, millega nad oma välimust kaunina hoidsid ja mida fännid kodus jäljendada püüdsid, kirjutab Marie Claire.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe aastal 1926
Marilyn Monroe aastal 1926 Foto: akg-images/akg-images/Scanpix

Selleks, et huuled lopsakamad näiksid, palus Monroe, et ta meigikunstnik kannaks peale 5 erinevat huulepulga ja -läike kihti. Huule välisnurkadesse läksid punase tumedamad varjundid ja keskossa heledamad toonid.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor Foto: Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Scanpix

Liz Taylor nägi välja nagu raamatust välja tulnud Cleopatra. Nagu Cleopatra, nii ka Liz raseeris enda nägu. See võib tunduda veider (tegelikult mitte, sest ka täna tehakse sellist iluprotseduuri), kuid raseerimine eemaldab nahalt pisikesed karvaudemed ja surnud naharakud, mis muudab naha säravaks.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn Foto: GP/MPI/Capital Pictures/GP/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Hepburni pikkade Bambi ripsmete saladus peitus nõelas. Ta värvis ripsmed ripsmetuššiga ja eraldas seejärel kokku kleepunud karvad peenikese nõelaga. Ära seda kodus järgi proovi!

Carole Lombard

Carole Lombard
Carole Lombard Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Lombard sai oma karjääri ajal autoõnnetuses viga, mille tagajärjel jäi tema nina pisut kõveraks. Enne, kui ta meigi peale kandis, joonistas ninale peenikese valge joone, mis muutis selle visuaalselt sirgemaks.

Grace Kelly

Grace Kelly
Grace Kelly Foto: akg-images/akg-images/Scanpix

Vastupidiselt levinud arvamusele pole kontuurimine Kim Kardashiani poolt leiutatud tehnika. Monaco vürstinna kasutas oma näo toonimiseks kolme erinevat tooni, millega varjundeid tekitada.

Vivien Leigh

Vivien Leigh
Vivien Leigh Foto: Wikimedia Commons

Täiuslikult lopsakad huuled on alati ihaldatud ilutunnus olnud, aga Leigh oli oma kitsa ülahuule suhtes ebakindel. Selle kompenseerimiseks joonistas ta huulepliiatsiga mööda ülahuule välisjoont, et tekitada lopsakust – ja see toimis!

Marlene Dietrich

Marlene Dietrich
Marlene Dietrich Foto: Wikimedia Commons

Saksa-ameeriklasel oli palju nippe varnast võtta, kuid kõige kurikuulsaim oli ta seetõttu, et lasi põsesarnade rõhutamiseks suust molaarid eemaldada ja kasutas ajutiseks näo tõstmiseks kirugilist teipi.

Rita Hayworth

Rita Hayworth
Rita Hayworth Foto: Wikimedia Commons

Rita kaunid lokkis juuksed olid tema signatuur. Loomulikult pidi ta oma soengut hoidma laitmatuna. Selleks kandis ta pärast iga pesukorda juustele õli, mähkis kiharad rätikusse ja lasi 15 minutit toimida. Pärast seda pesi ta juuksed kuuma vee ja sidrunimahlaga, et eemaldada allesjäänud õlijäägid.

Greta Garbo

Greta Garbo
Greta Garbo Foto: Wikimedia Commons

Garbo kasutas silmade rõhutamiseks vaseliini, millele kandis peale musta lauvärvi. Vahel kasutas ta ka tarretise ja söepigmendi kooslust.

Mae West

Mae West
Mae West Foto: akg-images/akg-images/Scanpix

30-ndate staar Mae kasutas igapäevases nahahoolduses kookosõli. See jumaldatud ilueliksiir niisutas nahka ja muutis väljanägemise uskumatult nooruslikuks.

Gloria Swanson

Gloria Swanson
Gloria Swanson Foto: Wikimedia Commons

Ta pidas väga lugu tervislikust toidust ja oli teadlik, et nahk saab sellest kasu. «Minu parim ilusaladus on toored köögiviljad,» ütles Swanson. «Ma kannan neid näole ja muidugi ka söön regulaarselt. Minu arvates pole ühtegi ilutoodet, mis oleks tooretest köögiviljadest paremad.»

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman
Ingrid Bergman Foto: Personalities/©2001 Credit:Topham Picturepoint/Scanpix

Bergmani väljanägemine oli alati väga naturaalne, aga ta kasutas ühte pisut ootamatut ilutrikki. Nimelt raseeris ta juuksepiiri sentimeetri võrra ülespoole, et otsaesine suurem näiks.

Sophia Loren

Sophia Loren
Sophia Loren Foto: Wikimedia Commons

Loren järgis usulistel põhjustel Vahemere dieeti, mis tähendas, et tal oli käeulatuses alati pudel oliivõli. Ta lisas natuke oliivõli vannivette, mis muutis naha väga pehmeks ja kaunilt kumavaks.

Gloria Grahame

Gloria Grahame
Gloria Grahame Foto: Wikimedia Commons

Ka Grahame oli hädas oma liiga õhukese ülahuule pärast. Selleks, et väljanägemine lopsakam näiks, toppis ta ülehuule alla vatti. Mitte, et suudlusstseenid piisavalt kohmakad poleks olnud…

Bette Davis

Bette Davis
Bette Davis Foto: Wikimedia Commons

Kaunitari silmad nägid alati väga klaarid välja. Selle saavutamiseks lõikas ta kurgiviilud, mille asetas ööseks silmade peale. Kurgiviilud aitasid võidelda tumedate silmaalustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles