RETSEPT ⟩ Kevadine maius: maasikašarlott

Pilt on illustratiivne.

FOTO: Shutterstock

Teeme taas reede puhul suu magusaks ning tutvustame sulle maasikašarlotti retsepti.

Vaja läheb:

  • 300 g maasikaid (külmutatud või värskeid)
  • 1 dl suhkrut
  • 4 želatiinilehte
  • 1 spl pressitud sidrunimahla
  • 200 g savoiardi või Ladyfingers küsiseid
  • 6 spl tuhksuhkrut
  • 3 dl rõõska koort
  • 200 g kohupiima

Kaunistuseks:

  • 1 dl rõõska koort
  • 1 dl tükeldatud maasikaid
  • värskeid mündilehti (valikuline)

Valmistamine:

Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit. Aseta 300 g tükeldatud maasikaid koos suhkruga kastrulli ning keeda, kuni marjad on pehmenenud. Seejärel püreesta maasikad saumikseriga. Lahusta kuivaks pigistatud želatiinilehed kuumas maasikapürees ning sega hulka sidrunimahl. Lase kogu segul kenasti jahtuda. Lao küpsised umbes 2-liidrise kõrgete äärtega kausi või 20 cm lahtikäiva koogivormi äärtesse nii, et küpsise ilusam külg jääb vastu vormi seina. Vajadusel lõika küsiseid lühemaks ning lõigatud jupid saad hiljem lisada täidisesse.

Sega omavahel maasikapüree ja kohupiim. Seejärel lisa hulka tuhksuhkruga vahustatud koor. Tõsta pool segust vormi, aseta peale 3-4 spl tükeldatud maasikaid ja lao peale kiht küpsiseid. Lisa peale veel 3-4 spl maasikaid ja ülejäänud vaht. Seejärel lao taas peale kiht hüpsiseid. Kata vorm kilega ja aseta vähemalt miinimum kolmeks tunniks (kuni üleööks) külmkappi seisma. Enne serveerimist kummuta kook alusele ning eemalda toidukile. Kaunistamiseks vahusta koor ning pritsi see koogile. Kaunista pealt maasikate ja mündilehtedega.

Head isu!