Jeeriku lauk – parim alternatiiv, mis aitab vältida sibulaga liialdamist

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Ehk oled sinagi olnud olukorras, mil soovid toidu valmistamisel kasutada sibulat, aga kogemata satub seda söögi sisse liiga palju. Meil on hea tõdeda, et nüüdseks on leitud kaval nipp, kuidas sibulaga liialdamist vältida, vahendab Life hacker.

Tavalise inimese jaoks on sibula koguse määramine küllaltki tüütu ja keeruline ettevõtmine. Kord on seda liiga vähe ja siis jälle liialt palju. On inimesi, kes väldivad täielikult tavalise sibula kasutamist ning kokkavad vaid rohelist sibulat kasutades. Nüüd on hoopiski leitud kolmas alternatiiv - tavalisest sibulast väiksem, aga võrdväärselt tugeva maitsega jeeriku lauk. Selle suurus on umbes pool tavalise sibula suurusest ning see teeb doseerimise hulga lihtsamaks.

Samuti aitab jeeriku lauk kogustega paremini arvestada neil, kes elavad üksi. Nimelt ei pea üksi elavad inimesed muretsema, mida teha järele jäänud sibulaga. Kaob ka kartus, et pool aastat hiljem külmkapi nurgast sibula ülejääke leiaksid või tekiks kappi suur hulk poolikuid sibulaid, millega sul paratamatult avastades kohe midagi ehk teha pole. Jeeriku lauguga selliseid probleeme pole! Arvutus on lihtne: ühest jeeriku laugust jätkub ühele inimesele või väiksemate sibulasõprade puhul saab sellest lausa kaks sööjat.

Foto: Shutterstock

Tõsi, sellel on võrreldes sibulaga küllaltki omapärane maitse, mis meenutab suuresti hoopis küüslaugu maitset. Samuti on ta oluliselt magusama maitsega kui tavaline sibul. Pea meeles, et kõikides toitudes pole mõistlik sibulat siiski jeeriku lauguga asendada, sest see võib tugeva küüslauguse maitse tõttu su toidu hoopiski rikkuda. Samas võib tõdeda, et ta on tavalisele sibulale siiski küllaltki mõnus ja maitsev alternatiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles