Tänaseks retseptiks on tervislik ja maitsev banaanikeeks.
RETSEPT ⟩ Valmista ise: banaanikeeks
Vaja läheb:
- 100 g suhkrut
- 2 suurt muna
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 150 g nisujahu
- 200 g küpset banaani
- 1 dl piima (sobib ka kookospiim)
Vaja läheb:
Klopi munad koos suhkruga mõnusaks vahuks. Sega teises kausis kokku jahu ja küpsetuspulber. Suru kooritud banaanid kolmandas kausis kahvliga puruks, sega juurde piim ning lisa vaheldumisi jahuseguga muna-suhkru vahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Lase keeksil pärast ahjust võtmist 10 minutit jahtuda ning kummuta seejärel restile jahtuma.