Mustanahaliste toetuseks näo tumedaks võõbanud ilublogija: ma vabandan

Naine
Copy
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Filipiinidelt pärit ilublogija võõpas oma näo mustanahaliste toetuseks tumedaks. Hiljem blogija väidetavalt mõistis oma viga ja vabandas, kuid sotsiaalmeedia kasutajatele sellest ei piisa.

Blogija Ken Francisco De Dios oli tumeda meigi ja parukaga kokku neljal fotol, mida hiljuti Facebookis pealkirjaga «Black Lives Matter» (Mustad Elud loevad) jagas, teatas The Sun.

Kuigi näib, et De Dios on postituse Facebookist eemaldanud ning enda Twitteri ja Instagrami kontod kustutanud, levitatakse kuvatõmmiseid piltidest endiselt ja kommenteerijad end juba tagasi ei hoia.

«Väga kahju, et jumestus ei muuda sisemust ilusamaks,» kirjutas üks. «Vot seda me ei peaks tegema. Nahavärv pole mingi kostüüm, hari end Ken Francisco De Dios,» seisis teises kommentaaris.

De Dios vabandas piltide pärast ja andis omapoolse selgituse. «Enne kui kõik käest ära läheb, tahaksin kogu selle «blackface» (valgenahaline värvib end tumedaks) asja pärast vabandust paluda. Minu eesmärgiks polnud kedagi jäljendada, ükskõik millist kultuuri või rassi,» kirjutas blogija nüüdseks kustutatud Facebooki postituses.

«Kunstnikuna kasutasin kampaania heaks oma kunstilist olemust, juhtimaks tähelepanu asjaolule, et mustal elul on tähtsust. Usun, et see on tundlik teema ja ma oleksin pidanud oma suu kinni hoidma. Püüan antud teemal end harida, et taolist viga tulevikus enam mitte teha.

Kultuuriline assigneering on probleem, mis on sügavalt juurdunud ühiskonnas, kus ma end endiselt harin. Olen lugenud teie kommentaare ja säutse ning saan nüüd aru, kust see tagasilöök on tulnud. Olen tänulik neile, kes mind oma kommentaaridega harivad,» tõdes De Dios.

Liikumine «Black Lives Matter» nõuab õiglust mustanahalisele George Floydile, kes 25. mail valgenahalise politseiniku käe läbi suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles