Virsik või nektariin: mis vahe neil on ja kumba eelistada?

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Virsik
Virsik Foto: Shutterstock

Paljud inimesed eelistavad üht vilja teisele. Mõned ütlevad, et nektariinid on mahlasemad, aga virsikud magusamad (ja vastupidi). Tõde on see, et suurim erinevus seisneb vilja koores, kirjutab Good Housekeeping.

Virsiku ja nektariini vaheline erinevus:

Nektariin on tegelikult virsiku teisend, ainult et virsik on sametise, aga nektariin sileda koorega. Suurim virsikutoodang pärineb enamasti Hiinast. Kuna virsik ja nektariin ei talu oma mahlasuse tõttu pikka transporti ega säilitamist, pakitakse nad pooltoorelt.

Virsikut kaitseb õrn sametine koor, mis sageli eemaldatakse moosi, mahla või küpsetiste valmistamiseks, sest kipub kuumutades liiga sitkeks muutuda. Nektariinide koor on pisut õhem ja seda pole vaja ilmtingimata maha koorida.

Nektariinide ja virsikute kõrgajal (juuli-august) pole vahet, kumma valid, sest nad mõlemad on väga mesise magususega. Nad mõlemad sobivad kenasti salatisse või niisama paljalt nautimiseks. Kui nektariinid ja virsikud väga küpsed on, soovitatakse neid vilju lausa kraanikausi kohal süüa, sest on meeletult mahlased.

Kumb valida?

Ükskõik kumma kasuks poes või turul otsustad, on kõige maitsvamatel viljadel intensiivne magus lõhn. Valmis vili on kergelt vetruv. Väldi varre lähedal pehmete laikude või läbipaistvalt roheka varjundiga vilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles