Õige viis porgandite hoiustamiseks, et need krimpsu ei tõmbaks

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Nagu paljud teisedki köögiviljad, on porgand suurepärane energiaallikas kogu meie kehale. Teda on mõnus süüa nii suupistena kui ka supi või prae sees. Paraku võivad porgandid valesti hoiustades kiiresti pehmeks muutuda ning valmiva toidu kvaliteeti oluliselt vähendada, vahendab Pure Wow.

Järgnevad nipid annavad nõu, kuidas oleks porgandeid hea hoiustada nii keldris kui ka külmikus ning mida pidada silmas nende külmutamisel, et nad ei muutuks pehmeks:

Külmkapis hoiustamine

Külmkapp on enim levinud koht, kus porgandeid hoiustada ning mille puhul pole vaja «uut ratast leiutada». Nad püsivad külmikus värskena umbkaudu ühe kuu, aga see ei tähenda, et neid saaks hiljem pidada värskeks. Porgandid kipuvad külmkapis üsna lihtsalt kuivama minema, aga seda probleemi on vähese koguse veega üsna lihtne lahendada.

Toimi nii: koju jõudes aseta porgandid koos vähese veega koheselt plastikust konteinerisse. NB! Veendu, et oled eelnevalt eemaldanud porgandi lehed ja rohelise osa. Seejärel aseta porgandid õhukindla kaanega karpi ning hoiusta neid külmkapis teistest puu- ja köögiviljadest eemal.

Nii hoiustades, püsivad porgandid ilusad kuni neli nädalat. Vaheta vett kindlasti iga nelja kuni viie päeva tagant, sest vastasel juhul võivad nad kiirelt rikneda.

Keldris hoiustamine

Kui soovid oma külmkappi veidi vaba ruumi tekitada, sobib porgandite hoiustamiseks ideaalselt ka kelder. Nad säilivad jahedas ja pimedas hoiukohas kuni kuus kuud. Samuti pole vaja keldris hoiustades kasutada ka niisutamise meetodit. Lihtsalt aseta terved porgandid suurde ämbrisse ning kalla neile peale hunnik liiva. See hoiustamine ei tundu ehk nii mugav kui porgandite külmkapis hoidmine, aga on ideaalne viis, kuidas kauem porgandeid kodus säilitada.

Porgandite külmutamine

Ostsid poest suure kotitäie porgandeid ning nüüd ei tea mida nendega peale hakata? Külmuta neid, et saaksid neid hiljem erinevates roogades kasutada. Selleks, et porgandeid edukalt külmutada, tuleks neid kõige pealt blanšeerida. Esmalt keeda porgandeid mõned minutid kuumas vees ning seejärel hoia neid veidi aega külmas vees, et keemisprotsessi kiirelt peatada. Aseta nad kotti (ideaalne oleks võrkkott, milles hoiustatakse üldiselt apelsine) ning aseta porgandid sügavkülma. Sellist meetodit kasutades, saad porgandeid korraga säilitada lausa terve aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles