Viis müüti patside kandmisest, mis ei pea paika

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Paljud arvavad, et pea kaunite patsidega pead kaunistades pääsevad suurest juuste hooldamise koormast. Tegelikkus on aga hoopis vastupidine. Iol toob sinuni viis patsikandjate seas levinud müüti, mis tegelikult paika ei pea.

Müüt: patse ei pea pesema

Patse kandes on sinu peanahk rohkem pingul kui ilma nendeta olles. Samuti ei lõpeta ta peanahk higistamist. See tähendab ühtlasi ka seda, et pea pesemine on endiselt olulisel kohal sinu hügieenis. Lisaks võiksid kasutada peanahka niisutatavat šampooni, et vältida selle kuivamist. Samuti jälgi, et sa ei peseks oma pead liiga tihti, sest ka see soodustab peanaha kuivamist.

Patside pesemine.
Patside pesemine. Foto: Shutterstock

Müüt: lahtiste patsidega magamine ei häiri su und

Isegi kui teed vaid lõunauinakut, seo alati oma patsid kokku üheks patsiks. Samuti võid soovi korral ka pehme rätiku pea ümber siduda, et sul veel mõnusam magada oleks. Patside kinni sidumine aitab vältida nende magamise ajal näkku sattumise ja nad ei saa sind kuidagi häirida.

Patsidega magamine.
Patsidega magamine. Foto: Shutterstock

Müüt: võid patse ühes soengus igavesti kanda

Soovitavalt ära kanna sama soengut üle kahe nädala. See mõjub halvasti nii sinu juustele kui ka peanahale. Nagu eelnevalt mainitud, hoiavad patsid sinu peanahka vägagi pinges ning võib seetõttu tekitada häirivaid peavalusid.

Foto: Shutterstock

Müüt: patse ei pea niisutama

Selleks, et sinu patsid kauem tervena püsiksid, soovitame sulle regulaarset niisutamist. See aitab vältida juuste murdumist ning varustab su kiharaid erinevate vajalike toitainetega.

Müüt: võid patse järjest kanda ükskõik kui kaua

Erinevad juuksurid on tõdenud, et patside kõige mõistlikum kandmise aeg on neli kuni kuus kuud. Kui hoiad neid kauem peas, võid kahjustada oluliselt oma juukseid.

Soengu muutmine.
Soengu muutmine. Foto: Shutterstock
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles