Täna võtavad Dagmar ja Heidi ette luupainajad. Tegemist on esimesega kahest saatest, kus sellest kummalisest ja kohutavast nähtusest räägime.

Heidil endal on luupainajatega väga isiklikud kogemused ning need ta ka saates ära räägib. Lisaks jutustame luupainaja-loo 19. sajandi Viljandimaalt, teise unistavast Almast, kelle luupainaja suisa katusepalkide vahelt sisse pressis ning mõned lood lähemast ajast - kuid selleks peate juba saadet kuulama!

Luupainajate teemal räägime ka järgmises saates ning pärast seda on aeg ette lugeda kuulajate kirjad. Kui ka sul on meiega mõni lugu jagada - näiteks kogemus luupainajaga - siis saada see teele aadressil kylmavarinad@gmail.com.

Luupainaja Viljandimaal

1929. aasta Sakala kirjutab järgmist.

Keegi noormees oli pannud ühele noorele tüdrukule jälle nõia läbi luupainaja selga. (See tüdruk elanud Karkuse kihelkonnas Papi talus; läinud aastal suri ta ära, saades 103 aastat vanaks.) See lugu tulnud järgmiselt: keegi noormees tahtnud tüdrukut kosida, kuid tüdruk ei võtnud teda vastu, mispääle noormees kangesti vihaseks saanud.

Kommentaarid
Copy